Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Reyhanlı Açıklaması: 'Terör Olabilir'


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama meydana geldi. Patlama sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

Reyhanlı'da Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki bir araç öğle saatlerinde infilak etti. Hatay Valisi Rahmi Doğan, patlamaya araçtaki bir bombanın neden olduğunu söyledi.

Reyhanlı'da Patlama
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Cuma namazı çıkışı olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Suriyeli üç kişi ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. Bunun patlaması neticesinde 3 kişi de ölmüş. Kimlik tespitleri yapılmış. Bunun gerisinde ne vardır ne yoktur arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Zannediyorum kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk verilerin olayın bir terör saldırı olabileceğini işaret ettiğini söyledi. Erdoğan, "Birkaç saat içerisinde bakanlığımız bununla ilgili daha detaylı bilgi verecektir" diye konuştu.

'İlk Veriler Terör Saldısına İşaret Ediyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılında yaşanan terör saldırılarında 53 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi de yaralanmıştı. Saldırının planlayıcılarından olduğu belirtilen Yusuf Nazik isimli zanlı 2018'de Suriye'den MİT'in operasyonuyla getirilerek yargılandı. Nazik, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG