Erişilebilirlik

Rekor Sıcak Hava Amerika'yı Hafta Başına Kadar Etkisi Altında Tutacak


Amerika’nın Ortabatı ve Doğu bölgeleri rekor sıcakların etkisi altında kalmaya devam ediyor.

Bugün (Cumartesi) aralarında başkent Washington’un da bulunduğu 10 eyalette “aşırı sıcak” uyarısı yapıldı.

Bir haftayı aşkın bir süredir devam eden aşırı sıcaklar ve geçen haftaki sert fırtına, 20’yi aşkın kişinin ölümüne yol açmıştı.

Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesi, en ölümcül hava koşulunun “aşırı sıcaklar” olduğunu, sıcakların her yıl seller, yıldırım, hortum ve kasırgalardan daha fazla insan öldürdüğünü açıkladı.

Washington, 35 derecenin üzerinde dokuzuncu gününü yaşıyor. Uzmanlar bugün Washington’un tarihinin en sıcak gününü yaşayacağını bildirdi. Bugün sıcaklığın başkentte 40 derecenin üzerinde olması bekleniyor.

Aşırı sıcaklara rağmen yüzlerce aile geçen hafta yaşanan fırtınadan dolayı hala elektriksiz olduğu için klimalarını çalıştıramıyor.

Havaların Pazartesi gününden itibaren serinlemesi bekleniyor. Ancak meteoroloji uzmanları yeni fırtınalar oluşabileceği uyarısında bulunuyor.

Son bir ay içinde aşırı sıcaklar yüzünden 5 binin üzerinde sıcaklık rekoru kırıldı, bunların 260’ının “tüm zamanların en büyük sıcaklık rekoru” olduğu belirtildi.

Sıcak hava dalgasının, Amerika’nın doğu bölgesini günlerdir etkisi altına alan yüksek basınç sisteminden kaynaklandığı bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG