Erişilebilirlik

Rekor İkramiye Sahiplerini Buldu


Rekor İkramiye Sahiplerini Buldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Haftalardır süren heyecanlı bekleyiş sonrasında üç kişi, 1 milyar 600 milyonluk rekor ikramiyeye ulaşan Powerball piyangosunu kazandı. Talihli biletler Tennessee, Florida ve California’da satılmış.

California’nın Los Angeles kenti yakınlarındaki Chino Hills sakinleri, çok heyecanlı. Powerball lotosunun şanslı biletlerinden birinin satıldığı bu markette yüzlerce kişi kutlama yaptı.

Bir müşteri, sevincini, ”Neredeyse kendimiz kazanmış kadar sevindik. Mahallemiz kazandı” diye dile getirdi.

Talihli bileti satan marketin sahibi de zengin oldu. Powerball lotosu, bileti satan market sahibine bir milyon dolar verdi. Market sahibi,”Çok mutlu, heyecanlı ve gururluyum” dedi.

Bir diğer talihli biletse Florida’nın Melbourne Beach kasabasında satıldı. Süpermarket yetkilisi Dwaine Stevens, ”Marketimizde kazanan biletlerden birini sattığımızdan sabah saatlerinde haberimiz oldu” diye konuştu.

Tennessee eyaletinin Munford kasabası da şanslıydı. Teksas Lotosu yetkilisi Gary Grief, genelde ”Kazanan talihlilerin bulabilecekleri en iyi muhasebeci ve avukat eşliğinde ödüllerini almayı tercih ettiklerini” söyledi.

Loto kazananların yüzde 70’i birkaç yıl içinde ellerindeki tüm parayı kaybediyor. Ama istisnalar da var.

Piyango talihlisi Sanrda Hayes, mali disipline sahip olduğunu, bütçesinin dışına çıkmadığını söylüyor. Sandra Hayes, kazandığı 224 milyon doların çoğunu tasarruf hesabına yatırmış.

Amerika’da haftalardır süren loto çılgınlığı da kazanan numaraların açıklanmasıyla sona ermiş oldu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG