Erişilebilirlik

'Teröre Teslim Olmayacak Hayatımızı Sürdüreceğiz'


'Teröre Teslim Olmayacak Hayatımızı Sürdüreceğiz'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:05 0:00

Perdelerle kapatılan mekanın iç kısmında olay günü yaşananların izlerini her yerde görmek mümkün. Duvarları delen kurşun izleri, kırılmış camlar, etrafa sıçrayan kan izleri yılbaşı gecesi yaşananların ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor. Özellikle içi gaz dolu ısıtıcılara ateş ederek daha ağır hasara yol açmak isteyen teröristin açtığı ateş sonucu demir korkuluklar bile delinmiş. Olay günü mekanda bulunan müşterilere ait paltolar, ceket ve çantaların, bir ay geçmesine rağmen hala yerde durduğu görülüyor.

İşletmenin sahiplerinden Mehmet Koçarslan, saldırıdan sonra 'yaşam bitti' diye düşündüğünü ve ilk günler hiç uyuyamadığını anlattı. Daha sonra ayakta durabilmek için yardım alarak uyumaya çalıştığını belirten Koçarslan, iki kızıyla birlikte olayda yaşamını yitiren ailelere taziyeye giderek, yaralananları hastanede ziyaret ederek güç toplamaya çalıştığını söyledi. Kendi imkanlarıyla yaralananlara ve yaşamını yitirenlerin ailelerine ulaşmaya çalıştıklarını belirten işletme sahibi, yetkili kişilerin yardım etmesi halinde tüm yaralananlara, yaşamını yitirenlerin ailelerine ulaşmak ve bu kişilerle dayanışma içinde olmak istediklerini kaydetti.

Dünyanın değişik ülkelerinden birçok kişinin Reina’yı tanıması, hemen her ulustan birçoklarının mekanın müşterisi olması ve sadece yılbaşı gecesini Reina’da geçirmek için bile Türkiye’ye gelenler olduğunu söyleyen Koçarslan, terör saldırısı için Reina’nın özellikle seçildiğine inandığını belirtti:

“Terörün etkisini dünyada hissettirmek için yapılan bir eylem bu, ama esas itibariyle saldırı Türkiye’ye yapılmıştır. Bu, Türkiye’nin birliğine, dirliğine, ekonomisine, turizmine yapılmış bir saldırıdır. Bununla birlikte hedeflerinin en başında, dünyada da korku salmak var.”

39 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı sonrası, Reina’yı açıp açmama konusunda henüz karar vermediklerini kaydeden Koçarslan, işletmeyi açmamanın teröre teslim olmak anlamına geleceğini söyledi. Koçarslan, işletmeyi açmaları halinde, devletle işbirliği yaparak ek önlemler almaya çalışacaklarını belirtti.

Her terör eyleminin birçok olumsuz sonuç doğurduğunu belirten Koçarslan, sahibi oldukları diğer işletmelerden gözlemledikleri kadarıyla müşteri sayısının azaldığını, işlerin yavaşladığını söyledi. Reina’nın uluslararası müşterilere hitap etmesi ve saldırının uluslararası medyada da yer alması nedeniyle bu olumsuz etkinin belki biraz daha uzun süreceğini ancak bu sürecin geçici olduğunu düşünen işletme sahibi, insanların teröre teslim olmayacağını ve yaşamın devam edeceğini vurguladı.

Teröristin sağ olarak ele geçirilmesini çok olumlu bir gelişme olarak niteleyen Koçarslan, bu olayın arkasındaki bağlantıları bulmak ve ileride yapılması planlanan terör saldırılarını engellemek adına, polisin yürüttüğü operasyonları da övdü.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG