Erişilebilirlik

Rand Paul'dan IŞİD'le Mücadeleye Destek


Rand Paul'dan IŞİD'le Mücadeleye Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

Kentucky Senatörü Rand Paul 2016 başkanlık seçimleri için adaylığını açıklayan ikinci Cumhuriyetçi oldu. Muhafazakar Çay Partisi Hareketi'nin en favori adayı olan Rand Paul, ülke dışı askeri operasyonlara karşı ancak IŞİD'le mücadeleye destek veriyor

Senatör Rand Paul, adaylığını Kentucky’nin Louisville kentinde büyük ve heyecanlı bir kalabalığın önünde açıkladı. Rand Paul, “Amerika için hayallerimizi cesur bir şekilde ortaya koymalıyız. Bir elinde anayasayı, diğer elimizde vatandaşlık haklarını, diğer elimizde özgürlük pankartını taşımak için cesaretle harekete geçmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Rand Paul, Çay Partisi eylemcilerinin favori adayı. Devleti küçültmek isteyen Paul, bireysel özgürlüğü ön plana çıkarmak istiyor.

Paul, dış siyasette ise denizaşırı askeri operasyonlar ve ulus inşası projelerine kuşkuyla bakıyor. Ancak Paul, seçilirse IŞİD’le mücadele sözü de veriyor.

Rand Paul, düşmanın radikal İslam olduğunu ve Amerika'yı bu insaniyet düşmanlarından korumak için her şeyi yapacağını söyledi.

Rand Paul’un dış siyasette daha temkinli olması onu diğer Cumhuriyetçiler’den ayırıyor. Cumhuriyetçi strateji uzmanı Ford O’Connell bunun sorun olabileceğini söylüyor.

O'Connell, “Rand Paul’un en büyük sorunu bu seçimlerde ulusal güvenliğin Amerikan seçmeni için en önemli ilk 2 ya da 3 konudan biri olması. Sert yaklaşımınını aşması gerekecek. Soyutlanma politikasını savunan bir siyasetçi değil, gönülsüz bir savaşçı izlenimi yaratması gerekiyor.” şeklinde konuşuyor.

Cumhuriyetçi strateji uzmanı Phillip Stutts’a göre, Kentucky senatörü, kampanyasını, Çay Partisi eylemcilerine dayanan bir seçmen tabanına dayandırmak istiyor.

Stutts, Çay Partisi'nin temellerinin ekonomik muhafazakarlık olduğunu unutmamak gerektiğini söylüyor.

Rand Paul, Texas Senatörü Ted Cruz’dan sonra resmi olarak yarışa katılan ikinci isim oldu. Ancak Cumhuriyetçi Parti’den daha pek çok aday çıkması bekleniyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG