Erişilebilirlik

İran Kendini Büyük Devletlerle Eşit Görmek İstiyor


İran Kendini Büyük Devletlerle Eşit Görmek İstiyor
İran Kendini Büyük Devletlerle Eşit Görmek İstiyor

İran’ın BM Büyükelçisi ülkesinin büyük devletlerle aynı düzeyde olduğunu söyledi.

Büyükelçi Muhammet Kazai, İran’ın nükleer teknolojiye sahip önemli bir devlet ve dünya çapında bir oyuncu olduğunu ve uluslararası anlaşmazlıkların giderilmesinde rol oynamak istediğini belirtti.

Kazai, New York’ta yaptığı konuşmada, “bu hafta İstanbul’daki görüşmelere katılacak ülkelerin bu gerçeği anlamaları şarttır” dedi.

Gazetecilerle konuşan İranlı diplomat ülkesinin yaptırımlardan, siyasi ve ekonomik baskılardan korkmadığını da vurguladı.

İran’ın nükleer enerji programıyla ilgili görüşmeler 21-22 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Görüşmelere BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi, Amerika, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya ve İran katılıyor.

Bu arada İran İslam Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve nükleer baş müzakereci Said Celili, Türkiye’nin nükleer görüşme sürecine katkılarından dolayı memnun olduğunu söyledi.

Celili, TRT habere verdiği demeçte "Artık bazı büyük güçlerin kendilerini dünya kamuoyunun temsilcisi olarak sundukları dönem bitmiştir. Artık müzakerelerin sadece Avrupa’da, ABD’de yapılması gerektiği yönündeki inanış bitmiştir. İstanbul kendi uygarlık, kültür ve tarihi açısından müzakereler için çok uygun yerlerden birisi" dedi.

XS
SM
MD
LG