Erişilebilirlik

İran ile Nükleer Uyuşmazlık Sürüyor


Uluslararası Atom Enerji Dairesi başkanı Yukio Amano
Uluslararası Atom Enerji Dairesi başkanı Yukio Amano

Uluslararası Atom Enerjisi Dairesi başkanı, Tahran’daki görüşmelerini tamamlarken İran’ın nükleer tesislerine giriş izni konusunda bir anlaşmadan söz edilmedi.

Yukio Amano bir günlük ziyareti sırasında İran’ın baş nükleer müzakerecisi Said Celili ve nükleer enerji örgütü başkanı Feridun Abbasi-Devani ile ayrı ayrı görüştü.

Amano 2009 yılında Uluslararası Atom Enerji Dairesi başkanı olduktan sonra ilk kez İran’ı ziyaret ediyor.

Görüşme sonrası Celili, Amano ile küresel nükleer silahsızlanma, nükleer silahların yayılmasını önleme ve enerji dairesi üyelerinin haklarını destekleme konusunda nasıl işbirliği yapabileceklerini ele aldıklarını açıkladı.

Celili bu açıklamayı Amano ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı. İran devlet televizyonu tarafından yayınlanan basın toplantısında Amano’nun sözleri duyulmadı.

İran medyasına göre Amano, İranlı yetkililerle “olumlu bir hava” içinde “çok yararlı” ve “yoğun” görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Çarşamba günü Bağdat’ta BM Güvenlik konseyinin beş daimi üyesi ve Almanya, İranlı yetkililerle Tahran’ın tartışmalı nükleer programını görüşmek üzere yeniden biraraya geliyor.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Cuma günü Prag’ı ziyareti sırasında İran’ın Bağdat görüşmelerini nükleer silah çalışmalarına zaman kazandırmak için kullanmasından kaygı duyduğunu açıkladı

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG