Erişilebilirlik

Ahmedinejat: Nükleer Teknolojide Hamle Yaptık


Ahmedinejat: Nükleer Teknolojide Hamle Yaptık
Ahmedinejat: Nükleer Teknolojide Hamle Yaptık

Mahmut Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programında sağladığı yeni başarıları önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programında sağladığı yeni başarıları önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

Tahran’ın Azadi Meydanı’nında, İslam Devrimi’nin 33’üncü yıldönümü törenlerinde konuşan Ahmedinejad, başarıların ne olduğu konusunda bilgi vermedi.

Konuşmasında Batı’nın kimyasal ve nükleer silahlardan vazgeçmesini isteyen Cumhurbaşkanı, işgal edilen toprakların serbest bırakılmasını ve uluslararası örgütlerin bağımsız olmasını istedi.

Azadi Meydanı’ndaki törene Gazze’den HAMAS lideri İsmail Heniyyeh de katıldı. Başbakan Heniyyeh, Cumhurbaşkanına HAMAS’ın İsrail’in varlığını asla tanımayacağını söyledi.

Yüzlerce yerli ve yabancı gazetecinin izlediği törende paraşüt atlayışları ve hava gösterileri yapılacak, savaş ve devrim marşları söylenecek, askeri helikopterlerden halka çiçekler atılacak ve sonunda birkaç yerde birden toplu namaz kılınacak.

İran, 1979 yılında, Şah Rıza Pehlevi liderliğindeki anayasal monarşiden; Ayetullah Humeyni yönetiminde, İslam hukuku ve Şii mezhebi görüşlerinin esas alındığı bir din devletine dönüşmüştü.

İran 1979 öncesi

İran 2011

XS
SM
MD
LG