Erişilebilirlik

Ramazan’da Teravih Namazları Evlerde Kılınacak


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 24 Nisan'da başlayacak Ramazan ayı dolayısıyla iftar sofraları kurulması yerine iftar paketleriyle yardımlaşma yapılması çağrısında bulundu. Teravih namazlarının da camilerde değil evlerde kılınması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Erbaş, “Ramazan ve Sorumluluk Bilinci” başlığı altında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) 24 Nisan'dan itibaren bir ay boyunca yürüteceği çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Corona virüsü salgını sebebiyle Türkiye’de 16 Mart itibarıyla camilerde toplu namaz kılınmasına ara verilmesi kararını duyurmuş olan Erbaş, camilerin toplu namazlara kapalı tutulması uygulamasına devam edileceği mesajını verdi, Ramazan ayında camilerde cemaatle teravih namazları kılınmayacağını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Teravih namazlarını bu Ramazan’da maalesef camilerde kılamayacağız. Evlerinde herkes ailesi, eşi, çocuklarıyla teravih namazlarını kılabilir. Çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır” dedi.

Camilerde Teravih Namazı Kılınmayacak
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Erbaş, TDV aracılığıyla Ramazan ayı boyunca yurt içinde 81 ilde, yurt dışında ise 35 ülkede yardım faaliyetlerini yürüteceklerini kaydederek, Corona virüsü salgını sebebiyle, geçen yıl 98 ülkede gerçekleştirdikleri yurt dışı faaliyetlerini, bu yıl 35 ülke ile sınırlandırmak durumunda kaldıklarını dile getirdi.

Türkiye’de her yıl Ramazan ayı boyunca iftar sofraları kurulması geleneğine bu yıl Corona virüsü salgını nedeniyle ara verileceğine işaret eden Erbaş, ülke içerisinde TDV’nin iftar sofraları kurmak yerine iftarlık paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırma yolunu tercih edeceğini ifade etti.

Erbaş, “Ramazan çalışmalarımız kapsamında, dünyanın farklı coğrafyalarında, 35 ülkede Ramazan ayı sonuna kadar 38 bin 450 gıda, 46 bin iftar paketi ve 10 bin 800 yetime bayramlık kıyafet dağıtacağız. Yurt içine yönelik yardımlar çerçevesinde ise 81 ilde 61 bin alışveriş yardım kartı, bayramlık kıyafet, vakfımıza yapılan bağışlarla kesilen adak kurban etlerini dağıtarak 152 bin 500 aileye ulaşmış olacağız. Özetle vakfımız, bu yıl Ramazan ayında yurt içinde ve yurt dışında toplam 12 milyon liraya yakın bir yardım yapmış olacak” diye konuştu.

Bir fitre bedeli 27 lira olarak belirlendi

İslam dini açısından Ramazan ayındaki bir başka önemli konu olan ihtiyaç sahiplerine zekat ve fitre bağışlarını değerlendiren Erbaş, bu konuda TDV’yi adres gösterdi.

Erbaş, zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışların www.tdv.org adresinden online olarak, il ve ilçe müftülüklerinden TDV şubeleri aracılığıyla, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla ya da GSM operatörlerine bağlı faturalı ve faturasız hatlardan 5601’e SMS göndererek yapılabileceğini söyledi. "Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 27 liradır" dedi.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG