Erişilebilirlik

Ramazan Sofraları Onbinlerce Kişiyi Ağırlıyor


Ramazan Sofraları Onbinlerce Kişiyi Ağırlıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:44 0:00

Ramazan ayı boyunca Türkiye’nin çeşitli illerinde kurulan iftar sofraları onbinlerce kişiyi bir araya getiriyor.

Beyoğlu Belediyesi’nin bu sene Taksim Meydanı’nda kurduğu binlerce kişilik iftar sofrasında vatandaşlar, yoksullar, ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, çeşitli ülkelerden gelen insanlar ve işten eve yetişemediği için orucunu iftar çadırlarında açanlar biraraya geldi.

İnsanlar kalabalık iftar sofrasında yer bulabilmek için dakikalar önce meydanda beklemeye başladı.

Orucunu açmak için Taksim Meydanı’nda bulunan Osman Uzel, iftar vaktinde evine ulaşamayanlar veya maddi imkansızlıklardan ötürü orucunu açamayanlar için Ramazan ayı boyunca sokaklarda verilen iftar yemeklerinin çok güzel bir hizmet olduğunu söyledi. Uzel, bu hizmetlerin yaygınlaşarak devam etmesini arzuladığını sözlerine ekledi.

Anne ve babasıyla 2012’de Şam’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan Mohammed Basher, Ramazan ayında bu kalabalık iftar sofrasında bulunduğu için çok mutlu olduğunu anlattı.

Basher, “Vallahi Türkiye çok güzel bir ülke. Halkı çok anlayışlı. Bizi kucakladı, hastanelerini, evlerini bize açtılar ve bizim o evlerde oturmamıza yardımcı oldular. Burada manzara ve atmosfer çok güzel. Gördüğünüz gibi Ramazan ayında bile bize yemek ikram ediyorlar.İhtiyacı olan insanlar burada karınlarını doyuruyorlar. Bizim için çok büyük şeyler bunlar. Allah'a şükürler olsun.”

Ahmad Abu Zeyyad, 3 yıl önce Rakka’dan eşi ve 4 çocuğuyla kaçarak Türkiye’ye sığınmış. Zeyyad, Ramazan ruhunu burada yaşayabildikleri için kendilerini çok şanslı hissettiğini söylüyor.

Zeyyad ,“Şükürler olsun burada iftar yapıyoruz. Eski günlerimizi hatırlattılar bize. Savaştan önce biz de böyle şeyler yapardık, yani birbirimizi sevdiğimiz dönemlerde. Burada halk birbirini seviyor. Biz Türkiye'de çok mutluyuz. Umarım bizim ülkemizde de savaş bitecek ve güzel günleri orada yaşayacağız” dedi.

Suriyeli Ubeyde Salem eşi Marie ile birlikte kurulan dev Ramazan sofrasında orucunu açmayı tercih edenlerden. Burada çok güzel bir atmosferin olduğunu söyleyen Salem, kendisinin Müslüman eşinin ise Hıristiyan olduğunu belirterek buradan geçerken eşinin kendisine kalabalığı sorduğunu söyledi. Ubeyde Salem, eşine oruç tutan insanların burada bir araya geldiklerini, oruçlarını birlikte açtıklarını ve sohbet ettiklerini söylediğini belirtti.

Marie da, atmosferin çok güzel olduğunu, binlerce insanın aynı anda orucunu açmak için bir aya gelmesinin muhteşem bir olay olduğunu söyledi. Kendi ülkesinde ve başka ülkelerde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyleyen Marie, çok şaşırdığını da belirtti.

Sabırla iftar vaktini bekleyen kalabalık, ezanın sesiyle birlikte dualar ederek oruçlarını açtılar.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG