Erişilebilirlik

‘Rakka’daki Hava Saldırılarında 18 Sivil Öldürüldü’


Suriye’de IŞİD’in “başkent” ilan ettiği Rakka’yı hedef alan hava saldırılarında ilk belirlemelere göre ikisi çocuk, 18 sivilin öldüğü bildirildi.

‘Rakka Sessizce Katlediliyor’ adlı gruptan yetkililer, saldırıların dün akşam saatlerinde Rus ve Suriye savaş uçakları tarafından düzenlendiğini ve 18 kişinin öldüğünü, 28’inin de yaralandığını belirtti. Grup, hava saldırılarından en az birinin yabancı savaşçıların yoğun olduğu bir mahalleyi hedef aldığı bilgisini verdi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü adlı kuruluş ise ölü sayısını 25 olarak gösterirken, bunların 6’sını çocukların oluşturduğunu kaydetti.

Hava saldırıları, aşırılık yanlılarının hafta içerisinde Rakka bölgesinde geniş bir kesimi geri almasıyla rejime bağlı kuvvetlerin kente ilerleyişinin durdurulmasının sonrasına denk geldi.

Esat’tan yeni hükümet hamlesi

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, geçen nisan ayındaki parlamento seçimlerinin ardından Elektrik Bakanı İmad Hamis’i yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Sadece hükümetin kontrolündeki bölgelerde düzenlenen seçimler, muhalefet grupları ve uluslararası toplumun büyük çoğunluğu tarafından tanınmamıştı.

Bu arada hükümetin iki yılı aşkın süre önce tutukladığı tanınmış bir Süryani politikacının serbest bırakıldığı bildirildi. Süryani İnsan Hakları Ağı adlı grup Facebook sayfasında yayımladığı açıklamada, 2013 yılının aralık ayından bu yana tutuklu bulunan Gabriel Moşe Kurieh’in Esat’e karşı isyanın güçlü destekçilerinden biri olduğunu kaydetti.

Ürdün, Suriye sınırını ‘kapalı askeri bölge’ ilan etti

Öte yandan Ürdün, Suriye sınırında dün 6 askerin ölümüne 14’ünün de yaralanmasına neden olan bombalı araç saldırısının ardından sınırı ‘kapalı askeri bölge’ ilan etti.

Ürdünlü askeri yetkililer, ülkede yeni mülteci kampı inşa edilmeyeceğini ve şu anda var olanların da genişletilmeyeceğini açıkladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG