Erişilebilirlik

'PYD Protestoculara Ateş Açtı' İddiası


PYD, Esat rejimine bağlı kuvvetlerin çekilmesinden bu yana Suriye’nin kuzeydoğusunu, Irak ve Türkiye sınırlarının bazı bölümlerini kontrolu altında bulunduruyor
PYD, Esat rejimine bağlı kuvvetlerin çekilmesinden bu yana Suriye’nin kuzeydoğusunu, Irak ve Türkiye sınırlarının bazı bölümlerini kontrolu altında bulunduruyor
Suriye Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı milislerin, Türk sınırı yakınındaki bir kasabada çıkan olaylar sırasında ateş açtığı ve üç protestocuyu öldürdüğü bildiriliyor.

Suriyeli muhaliflerin internet üzerinden verdiği bilgilere göre saldırı Amuda kasabasında meydana geldi. PYD milislerinin göstericileri dağıtmak için ateş açtığı bildirildi.

Muhaliflerin internete koyduğu videoda, PYD milislerinin beyaz kamyonlardan kalabalığa ateş açtığı iddia ediliyor. Yine aynı kişiler, eylemlerin PYD’nin bölgedeki kontrolunu protesto etmek amacıyla başladığını bildiriyor.

Milislerinin ateş açmasını savunan PYD ise, rakip bir grubun saldırısına uğradığını iddia ediyor. Amerika'nın Sesi Kürtçe Bölümü'ne konuşan PYD Yürütme Komitesi üyesi Salih Nasır Hacı Mansur, PYD devriye aracına silahlı kişilerce ateş açıldığnı milislerinden birinin öldüğünü ve dördünün de yaralandığını bildirdi.



PYD, Esat rejimine bağlı kuvvetlerin çekilmesinden bu yana Suriye’nin kuzeydoğusunu kontrolu altında bulunduruyor. PYD aynı zamanda, PKK ile bağlantılı bir parti.

Suriye’de bazı muhalifler PYD’yi Esat rejimiyle işbirliği yapmakla suçluyor. Ancak yine Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’ne dün bir demeç veren PYD eşbaşkanı Salih Müslim, Cenevre’de Esat rejimi ve muhalefeti bir araya getirecek konferansa muhalefet üyesi olarak katılmak istediklerini söyledi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG