Erişilebilirlik

‘PYD Özgür Suriye Ordusuyla Anlaştı’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı destekli ılımlı isyancılardan oluşan Özgür Suriye Ordusu’nun Suriyeli Kürtlerle anlaştığını, 1300 kişilik bir grubun Kobani’ye geçiş güzergahının müzakere edildiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriyeli Kürtler’in, Kobani’nin savunması için IŞİD’e karşı güçlerini birleştirdiğini söyledi. Erdoğan, Cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı’nın desteğindeki ılımlı isyancılardan oluşan Özgür Suriye Ordusu’ndan 1300 kişilik bir grubun Kobani’ye geçiş güzergahının müzakere edildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani'ye gönderilecek Peşmerge sayısının da 200'den 150'ye indirildiğini kaydetti.

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves’le görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu’ndan 1300 kişinin geçişi konusunda ilgili birimlerin geçiş güzergahının nasıl olması gerektiği konusunu müzakere ettiklerini söyledi ve “Hür Suriye Ordusu'nun bizim tarafımızdan ilgili bölgeye geçmesi noktasında zaten bir sıkıntımız yok. Buna olumlu yaklaştığımızı daha önce de söylemiştik" dedi.

Kobani’deki Kürtler yaklaşık iki aydır IŞİD militanlarına karşı kenti korumak için savaşıyor.

Türkiye, IŞİD’in Kobani’ye saldırması sonrasında bu radikal grubu eritmek için başlatılan çabalara destek olmak zorunda kaldı. Ancak Ankara, askeri bir adım atmadığı gibi, Amerika tarafından oluşturulan koalisyonun hava saldırılarına katılmadı.

Bu arada Fransız yetkililer son hava saldırısında IŞİD’e ait bir cephaneliği imha ettiklerini açıkladı.

Amerikalı yetkililerse dün, Irak ordusunun, IŞİD’in ele geçirdiği toprakları geri almak üzere büyük bir taarruza hazırlanmasının aylar sürebileceğini bildirdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG