Erişilebilirlik

Putin’in Eski Danışmanının Gizemli Ölümü


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eski danışmanlarından Mikhail Lesin’in Washington’da bir otel odasında ölü bulunmasının ardından yapılan otopsinin sonucunda eski danışmanın başına aldığı darbeler nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in eski danışmanı Mikhail Lesin’in ölüm nedeni aylar sonra açıklandı. Lesin’in başına aldığı darbeler nedeniyle öldüğü belirtildi. Lesin’in ayrıca boynunda, gövdesinde, ayaklarında ve kollarında darbe izlerine rastlandı.

Lesin’in ölümüyle ilgili yapılan açıklamada başındaki izlere neyin neden olduğu ve 59 yaşındaki eski danışmanın kazaya mı yoksa cinayete mi kurban gittiği belirtilmedi.

Rus yetkililer 4 ay önce Washington’da otel odasında ölü bulunan Lesin’in ölümüne dair defalarca bilgi istediklerini ama yanıt alamadıklarını belirtti.

Rusya konuyla ilgili yüksek düzeyli diplomatik talebin Washington’dan isteneceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Baknalığı Sözcüsü Maria Zakharova, Washinton’daki Rus Büykelçiliği’nin Lesin’in ölümüyle ilgili sağlam bir bilgi almadığını, sadece otopsi ile ilgili medyada çıkan haberlerden haberdar olduklarını söyledi.

Washington’daki yetkililer soruşturmanın devam ettiğini belirterek Lesin’in cinayete mi kurban gittiği konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.

Lesin, 5 Kasım’da Washington’da kaldığı otel odasında ölü bulunmuştu. New York Times gazetesine konuşan ismi açıklanmayan bir yetkili, Lesin’in yaralarından otel odasına dönemden bir kavgaya karışmış olabileceğinin anlaşıldığını söyledi.

Putin’in eski medya danışmanı ve basın sözcüsü olan Lesin, Kremlin destekli haber ajansı Russia Today’in yayınlanmasına katkıda bulundu.

Lesin, 2013’te Gazprom-Medya’nın başına geçti ama ertesi yıl istifa etti. Amerikalı bir senator 2014’te Amerika Adalet Bakanlığı’nın Lesin hakkında Los Angeles’ta pahalı evler almasıyla ilgili olarak soruşturma açmasını istemişti. Evler Lesin’in kontrolündeki bir şirket adına alınmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG