Erişilebilirlik

Putin’den Trump’a Teşekkür Telefonu


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Amerika Başkanı Donald Trump’ı telefonla arayarak Rusya’nın St Petersburg kentinde bir katedrale düzenlenmesi planlanan saldırıyla ilgili verilen bilgi için teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklama Kremlin’den geldi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Rusya Cumhurbaşkanı, Amerika Başkanı’na CIA tarafından verilen ve St Petersburg’daki Kazansky Katedrali ile diğer kalabalık yerelere saldırı hazırlığındaki teröristlerin yakalnmasına yardımcı olan bilgi için teşekkür etti” denildi.

Putin’in ayrıca Trump’tan teşekkürlerini istihbaratı sağlayan CIA’deki yetkililere iletmesini istediği de kaydedildi.

Kremlin ayrıca, Putin’in Rusya’nın bilgi alması durumunda Amerika’ya planlanan herhangi bir saldırıyı Amerikalı yetkililere ileteceğini kaydettiğini de belirtti.

Kremlin’in internet sitesinde yer alan açıklamada Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA tarafından sağlanan bilginin Rus güvenlik güçlerine saldırganları planlarını uygulamaya koymadan önce yakalama fırsatı verdiği kaydedildi.

Trump yönetiminden üst düzey bir isim de telefon görüşmesini doğruladı. Bununla birlikte Amerikalı yetkililerden Rus yetkililerle istihbarat paylaşımı konusunda bir açıklama gelmedi.

Önlenen saldırının hedefinin St Petersburg’daki Kazansky Katedrali olduğu kaydedildi. Kremlin’in açıklamasına göre ayrıca geniş kalabalıkların toplandığı yerlere de saldırı planlandığı kaydedildi.

Rus medyası geçen hafta güvenlik güçlerinin IŞİD’le bağlantılı 4 kişiyi yakaladığını açıklamış, yakalananların 16 Aralık’ta Kazansky Katedrali’ne saldırı düzenlemeyi planladığını belirtmişti.

Kremlin yakalananların kimliğiyle ilgili ayrıntıya girmedi.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG