Erişilebilirlik

Putin Trump ile Görüşmeye Hazır


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Başkanı Donald Trump ile görüşmeye hazır olduğunun mesajını verdi. Putin, olası bir görüşmenin Finlandiya’da yapılabileceğini de kaydetti. Rus lider, ülkesinin Amerika’daki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yolundaki suçlamaları ise reddetmeye devam etti.

Bu, Putin’in Trump ile ilk görüşme isteğini dile getirmesi değil. Rusya, Trump’ın seçilmesinden sonra ilişkilerin güçlenmesini bekliyordu. Ancak, Rusya’nın seçimlere müdahalesi iddiasıyla ilgili Kongre soruşturmaları nedeniyle bu beklenti gerçekleşmedi.

Putin, Arkhangelsk’teki Kutup Forumu konuşmasında Rusya’nın Amerika seçimlerine müdahil olduğu yönündeki suçlamaları “bitmek tükenmek bilmeyen temelsiz” iddialar olarak niteledi, bunun Amerika iç politikasındaki çatışmanın bir parçası olduğunu kaydetti.

Putin bu açıklamaları Finlandiya'daki Kutup Konseyi toplantısında yaptı
Putin bu açıklamaları Finlandiya'daki Kutup Konseyi toplantısında yaptı

Putin, “İlişkileri tamamen kesmek mi istiyoruz? Durumu 1960’daki Küba Füze Krizi’ne mi dönüştürmek istiyoruz?” dedi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, ikili bir zirveye ev sahipliği yapmak isteyip-istemeyeceği sorulduğunda Putin ve Trump’ı biraraya getirecek zirveden onur duyacağını belirtti.

Putin de böyle bir görüşme durumunda zirvede yer almaktan mutluluk duyacağını kaydetti. Putin, Temmuz ayında Almanya’da yapılacak G-20 zirvesinde de Trump ile görüşmeye hazır olduğunu kaydetti.

Finlandiya, Kutup Konseyi’nin dönem başkanlığını Mayıs ayında alıyor.

Bu yıl başında, Slovenya, Trump ile Putin’in görüşmesine ev sahipliği yapabileceğini belirtmişti, Putin bunun Washington’un isteğine bağlı olduğunu kaydetmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG