Erişilebilirlik

Putin Soçi'de Gösteri Yapılmasına İzin veriyor


Soçi yakınlarında buz hokeyi maçına katılan Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin
Soçi yakınlarında buz hokeyi maçına katılan Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Soçi’de gelecek ay yapılacak Kış Olimpiyatları öncesinde gösteriler düzenlenmesine yönelik yasağı gevşetti.

Kremlin tarafından yayınlanan kararnamede ancak yetkililerin belirlediği alan ve güzergahlarda gösteri düzenlenebilecek. Ayrıca olimpiyat oyunlarıyla ilgili olmayan gösterilerin yapılmasına da izin verilecek.

Putin geçen yıl aldığı kararla 7 Ocak ve 21 Mart tarihleri arasında Soçi ve çevresinde Olimpiyatlar’la bağlantısı olmayan gösteriler yapılmasını yasaklamıştı. Karar insan hakları örgütlerinin tepkisine yol açmıştı.

Son açıklanan karar bununla birlikte, hangi tür gösterilere hangi koşullarda izin verileceği konusunda ayrıntı belirtmiyor.

Aralarında Başkan Barack Obama’nın da bulunduğu bazı liderler Soçi’deki Kış Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine katılmayacaklarını açıklamıştı. Ayrıca oyunlar öncesinde yaşanan son terör saldırıları güvenlik kaygılarına da yol açmıştı.

Geçen hafta Soçi’nin 700 kilomatre ötesindeki Volgagrad’da iki intihar saldırısı düzenlenmişti. Rus yetkililer bu kez olimpiyat oyunları sırasında yoğun güvenlik önlemleri almaya kararlı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG