Erişilebilirlik

Putin'le Poroşenko Ateşkes Görüşmesinde Anlaştı


Rusya ve Ukrayna cumhurbaşkanları, dün Minsk’te yaptıkları ikili görüşmenin ardından yaptıkları ayrı açıklamalarda, Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaları sona erdirecek bir ateşkes yolu açmak için görüşmelere başlayacaklarını, bu konuda anlaşma sağladıklarını bildirdi

Ukrayna ve Rusya cumhurbaşkanlarının, ateşkes görüşmelerine başlama konusunda anlaştıkları bildiriliyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, dün Minsk’te yaptıkları ikili görüşmenin ardından yaptıkları ayrı açıklamalarda, Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaları sona erdirecek bir ateşkesin yolunu açmak için görüşmelere başlayacaklarını, bu konuda anlaşma sağladıklarını belirtti.

Putin açıklamasında, Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalara derhal son verilmesi ve siyasi diyalog başlatılması gereksinimi konusunda Poroşenko’yla görüş alışverişinde bulunduğunu bildirdi.

Poroşenko ise ateşkes için yol haritasının en kısa zamanda hazırlanacağını kaydetti. Ukrayna cumhurbaşkanı bir anlaşmaya iki tarafın da desteğinin gerektiğinin altını çizdi.

Minsk’teki Putin-Poroşenko görüşmesine ayrıca Avrupa Birliği’nin dış politika yetkilisi Catherine Ashton, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve görüşmelere ev sahipliği yapan Beyaz Rusya Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko katıldı.

Liderlerin görüşmesinin ardından çıkan ilk haberlerde görüşmeden sonuç alınamadığı bildirilmişti.

Ukrayna’nın doğusunda Nisan ayında başlayan Rusya yanlısı ayaklanmada 2 binin üzerinde kişi öldü.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG