Erişilebilirlik

Putin Obama’ya Karşılık Vermiyor


Amerika’nın Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlarını kınadığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Amerikalı diplomatları sınırdışı ederek Washington’a karşılık vermeyeceğini belirtti.

Amerika Başkanı Barack Obama Perşembe günü, Rusya’nın Amerikan seçim sürecinde siyasi sitelere ve email hesaplarına bilgisayar korsanlığı yaptığı gerekçesiyle, Rus yetkililere ve istihbarat servislerine yaptırım kararı almıştı. 35 Rus diplomatın Amerika’yı 72 saat içinde terketmeleri istendi ve Rusya’ya ait iki tesisin kapatılması kararı alındı.

Kremlin’in internet sitesinde yayınlanan açıklamasında Putin, yeni yaptırımları Rus-Amerikan ilişkilerine daha fazla zarar verecek provakasyon olarak niteledi.

Putin, “Aileleri ve çocuklarını Yeni Yıl tatillerini geçirdiği yerlere gitmelerini yasaklamayacağız, dahası bütün Amerikalı diplomatların çocuklarını Kremlin’deki Noel Ağacı’na davet ediyorum” dedi.

Putin, Obama hükümetine misilleme olarak Rusya’nın Amerikalı diplomatları sınırdışı etmeyeceğini kaydetti. Rusya Dışişleri Bakanlığı bu yönde adım atması için Putin’e çağrıda bulunmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Trump’a yönelik Yeni Yıl mesajında da Moskova ve Washington’un Trump’ın Beyaz Saray’a oturmasının ardından ilişkileri iyileştirmek için gerçek adımlar atabileceklerini umduğunu kaydetti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG