Erişilebilirlik

Profesör Sullivan: “İran Nükleer Görüşmeleri İlerlemek Zorunda”


Başbakan Erdoğan’ın İran ziyaretinin çok zamanlı olduğunu söyleyen Profesör Sullivan’a göre, Amerika’nın İran ve Suriye konusunda Türkiye’yle işbirliği çok güçlü

İran’la 13 Nisan'da yapılacağı açıklanan yeni tur nükleer görüşmelere İstanbul evsahipliği yapacak. Görüşmelerde ilerleme sağlanabilir mi? Başbakan Erdoğan’ın Tahran ziyaretinden sonra Türkiye-İran ilişkilerinde neler oldu? Suriye ve İran konusunda Türkiye’yle işbirliği yapan Amerika’yla ilişkiler nasıl gidiyor? Bu soruları Georgetown Üniversitesi Profesörü Paul Sullivan yanıtladı.


Profesör Sullivan, 13 Nisan toplantısından önemli bir ilerleme beklemediğini söylüyor ancak bunun çok ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulunuyor. İranlılar'ın daha şeffaf olması gerektiğini vurgulayan Paul Sullivan, bugüne kadar yaptırımların yararlı olmakla birlikte çözüm getirmediğine dikkati çekiyor. Yaptırımların daha çok İran halkını zor durumda bıraktığını belirten Profesör Sullivan, İranlılar'ın rejimin yanlışlarının cezasını çekmek zorunda kaldığını kaydediyor. Sullivan, savaş veya çatışma alternatifinin en kötüsü olduğunun altını çiziyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyaretinin çok zamanlı olduğunu belirten Profesör Sullivan, Suriye konusunun da gündeme geldiğini hatırlatarak, Türkiye'nin İran'ı Esad'ı desteklemekten vazgeçmeye ikna etmek istediğini söylüyor.

Hülya Polat'ın Georgetown ve Ulusal Savunma Üniversitelerinde ders veren Profesör Paul Sullivan’la yaptığı söyleşiyi izlemek için tıklayın:


XS
SM
MD
LG