Erişilebilirlik

Beyaz: 'IŞİD’in İslam’la İlgisi Yok'


Beyaz: 'IŞİD’in İslam’la İlgisi Yok'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00

Amerika’nın Sesi Berlin muhabiri Cem Dalaman’ın sorularını yanıtlayan Profesör Zekeriya Beyaz, Suriye ve Irak’ta yaşanan IŞİD terörü hakkında değerlendirme yaparken bu terör örgütünün İslam’la ilgisi olmadığını söyledi

Amerika’nın Sesi Berlin muhabiri Cem Dalaman, Profesör Zekeriya Beyaz’la Almanya’da son zamanlarda gündemi meşgul eden İslam tartışmalarını konuştu. Prof. Beyaz İslam’ın bir rönesansa ihtiyacı olup olmadığı sorusu üzerine, İslam’ın aslen gelişmelere açık bir din olduğunu, Kuran’dan ayetler vererek açıkladı. Zekeriya Beyaz, İslam’ın kendini geliştirememesinin asıl sebebinin bazı ülkelerle grupların engellemesi olduğunu söyledi.

Suriye ve Irak’ta yaşanan IŞİD terörü hakkında da konuşan Profesör Beyaz, bu terör örgütünün İslam’la herhangi bir alakası olmadığını, çünkü İslamiyet’in cariyelik ve köleliği kaldırdığını belirtti.

Zekeriya Beyaz Kimdir?

1987 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitütüsü’nden doktora diploması alan Zekeriya Beyaz, aynı tarihte İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde okutmanlık görevine başladı.1991’de sosyoloji doçenti olan Beyaz, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 14 yıl imam hatiplik, vaizlik ve müftülük görevlerinde bulundu. Evli ve 5 çocuk babası olan Zekeriya Beyaz, 2005 tarihinde yaş haddinden emekli oldu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG