Erişilebilirlik

Clinton'ın Türkiye'de Basın Özgürlüğüne Dikkat Çekmesine Övgü


Clinton'ın Türkiye'de Basın Özgürlüğüne Dikkat Çekmesine Övgü
Clinton'ın Türkiye'de Basın Özgürlüğüne Dikkat Çekmesine Övgü

Washington Post gazetesi bugünkü başyazısında ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Türkiye’de insan hakları sorunlarına dikkat çekmesini memnunlukla karşıladıklarını yazdı.

Dışişleri Bakanı Clinton Cumartesi günü İstanbul ziyareti sırasında “[Basın ve ifade özgürlüğü] konularında Türkiye’de son yaşananlar açısından kaygılarım var. Gazetecilere, blog yazarlarına ve İnternete kısıtlamalar getirmek bence gereksiz ve Türkiye'nin çıkarlarına uygun değil. Çünkü Türkiye, farklı görüşleri kaldırabilecek kadar güçlü ve dinamik. Bu konu halkın ve hukukçuların üzerinde dikkatle durması gereken bir konu, çünkü bence Türkiye'nin kaydettiği diğer bütün ilerlemelere aykırı düşüyor," demişti.

Washington Post gazetesi bakanın tutumunu övdü ve şöyle yazdı: “Bayan Clinton, önemli bir hükümetle çalışırken aynı zamanda bir dışişleri bakanı olarak insan hakları konusunda kamuoyu önünde samimi açıklamalarda bulunulabileceğini gösterdi. Elbette, durduk yerde müttefikleri azarlamak yapıcı bir tutum değil, ancak kamuoyu önünde özellikle basın özgürlüğü gibi konularda açıklama yapmak önemli. Çünkü bu açıklamalar topluma Amerika’nın değerleri konusunda mesaj veriyor ve vatandaşların sesini yükseltmesini teşvik edebiliyor.” Gazete, Clinton’ın açıklamalarının büyük alkış topladığını bildirdi.

Washington Post, başyazısında “Eğer Türkiye’nin baskı altındaki gazetecileri önümüzdeki aylarda daha fazla halk desteğine kavuşursa – ki bu desteğin artacağını iddia ediyoruz – o zaman dışişleri bakanına teşekkür edebilirler” dedi.

XS
SM
MD
LG