Erişilebilirlik

ABD Dışişleri Bakanı Türkiye’yi ziyaret edecek


Başkan Donald Trump konuyla ilgili yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suudi Arabistan'a gideceğini duyurmuş, Pompeo'nun gerekirse Türkiye'ye de gideceğini söylemişti.

Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre ABD’li bakan Suudi Arabistan ziyareti sonrasında Türkiye'ye geçecek. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü "Türk yetkililerin Suudi Arabistan hükümetinin tam ve şeffaf desteğiyle kapsamlı bir soruşturma yürütebilmesi ve soruşturma sonuçalandırıldığında bulguların resmi olarak paylaşılması gerekli" dedi.

Washington Post gazetesi Türk yetkililerin Amerikalı yetkililere ellerinde Kaşıkçı’nın konsoloslukta işkence görerek öldürüldüğüne delil teşkil eden ses kaydının olduğu bilgisini paylaştığını ve ses kaydının içeriğini de Amerikalı yetkililere anlattıklarını yazmıştı.

Cumartesi günü Oval Ofis’te Türkiye’de serbest kaldıktan sonra Amerika’ya getirilen rahip Brunson’la buluşan Başkan Trump söz konusu ses kaydını dinlemek istemiş söylemiş, bunun yakın bir zamanda olacağına inandığını kaydetmişti.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suudi Arabistan ve Türkiye ziyaretleri sırasında bu ses kayıtlarının gündeme gelmesi olası.

XS
SM
MD
LG