Erişilebilirlik

Pompeo Telefonda Çavuşoğlu'na Teşekkür Etti


3 Nisan 2019, ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington
3 Nisan 2019, ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştü. ABD Dışişleri Bakanı’ndan yapılan açıklamada ikilinin, Corona virüsü salgınına karşı işbirliğini ele aldıkları bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus imzalı açıklamada, ‘’Bakan Pompeo ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hem Türk hem ABD vatandaşlarının kendi ülkelerine döndürülmesi, tedarik zincirinde işbirliği ve NATO’nun salgına müdahale çabaları dahil Covid-19 pandemisini ele almada işbirliğini görüştü. Bakan Pompeo, Türkiye’ye cömert kişisel koruyu ekipman bağışı için teşekkür etti. Bakanlar ekonomi ve güvenlik meseleleri dahil ikili ilişkileri el aldı’’ denildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo daha önce de iki defa yazılı olarak Türkiye'ye teşekkür etmişti. 2 Mayıs'ta paylaştığı Twitter mesajında, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye minnettarız. Türkiye'nin destekleri, dünyanın dört bir yanında Covid-19 ile mücadelede iyi işler çıkaran Amerikan şirketlerine yardımcı oluyor. Bu durumu beraber atlatacak ve hiç olmadığı kadar güçlü çıkacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Pompeo 28 Nisan'daki Twitter mesajında da ”Kriz dönemlerinde NATO müttefikleri birlikte durmalı. En zorlu anlarımızda Covid-19 ile savaşmamıza yardımcı olacak cömert tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman bağışları için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Amerikalılar arkadaşlığınız, ortaklığınız ve desteğiniz için minnettardır” demişti.

Türkiye’den ABD’ye ilk yardım uçağı, 28 Nisan Salı günü ulaşmış, 500 bin cerrahi maske, 500 yüz koruyucu siperlik, 400 N95 tipi maske, 1500 koruyucu gözlük, çok sayıda tulum ve 2 bin litre dezenfektan getirmişti. Türkiye’den ABD'ye yardım taşıyan ikinci askeri kargo uçağı da 1 Mayıs'ta ABD'ye ulaşmıştı. İkinci uçakla birlikte ABD’ye gönderilen toplam tulum sayısının 400 bin olduğu açıklanmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG