Erişilebilirlik

'Polisin Görevi Halkı Korumak Olmalı'


'Polisin Görevi Halkı Korumak Olmalı'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

'Polisin Görevi Halkı Korumak Olmalı'

Son aylarda polisin şüphelendiği sivilleri vurarak öldürmesi, Amerika’da halkın güvenlik güçlerine öfkesinin artmasına neden oldu. Halk, polisin görevinin halkı korumak olduğunu, oysa son olayların bundan farklı bir tablo çizdiğini söylüyor ve tepkisini gizlemiyor

Protestocu Todd Hill, 22 yaşındaki Rekia Boyd’u vurarak öldüren Chicago polis memurunun aklanmasına çok kızmış.

Todd Hill, birçok kişinin acı çektiğini düşünüyor.

Hill, bu olayın halkla, halkı korumak ve hizmet vermekle yükümlü polis arasında yaşanan ırksal gerginliğe başka bir örnek olduğunu söylüyor.

Reika Boyd’un ölümü görüntülenmemişti. Ancak Hill’e göre, eğer Boyd’un vurulma anında telefon teknolojisi kullanılsaydı, karar farklı olurdu.

Son aylarda, aralarında polis memurlarının saldırganlığını ve silahsız kişilere ateş etmelerini gösteren video kayıtları, polis şiddetine öfkenin artmasına ve cezai soruşturmaların açılmasına neden oldu.

Profesör Art Lurigio, “Dikkat edilmesi gereken, polislerin büyük çoğunluğunun aslında silahlarını çoğu zaman kılıflarından bile dışarı çıkarmıyor ve ateş etmiyor olması. Genelde polislerin çoğu ölümlerden sorumlu değil.” şeklinde konuşuyor.

Ancak Lurigio, polis memurlarının karıştığı bu nadir ölümcül olayların, kamuoyu algısını derinden etkilediğini söylüyor.

Dean Angelo, polis memurlarına her zaman kameralar tarafından kayıt altındalarmış gibi davranmalarını söylediklerini belirtiyor.

Chicago Polis Derneği Başkanı olan Dean Angelo, daha önce de Chicago Emniyet Müdürlüğü’nde uzun yıllar görev yapmış.

Babası da kendisi gibi polis olan Angelo’nun oğlu da, çok farklı bir ortamda suçlularla mücadele rozeti takıyor.

Angelo, “Polislere kamera takılmasından yana değilim. Ancak inanıyorum ki polis memurlarının kamera taşıması onlar için iyi olacak.” şeklinde konuşuyor.

Protestocu Todd Hill’e göre, çözüm kameralarda değil.

Tod Hill, polisin kendisine, ailesine veya arkadaşlarına, kendilerini güvende hissettirmek için hiçbir şey yapmadığını söylüyor.

Ancak Chicago kenti, güvenlik güçlerine tam yetki verebilmek için daha fazla polis memuruna kamera takmayı planlıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG