Erişilebilirlik

Polise Üniversite Kampüsünde Saldırı


Diyarbakır’da polis ekibine Dicle Üniversitesi kampüsü içinde düzenlenen bombalı saldırıda 4 polis yaşamını yitirdi. Saldırıda 2 polis de ağır yaralandı.

Saldırı akşam saatlerinde meydana geldi. Önce şehrin birçok yerinden duyulan bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi Dicle Üniversitesi kampüsüne gönderildi. Saldırı Dicle üniversitesi kampüsü içinde meydana geldi. Sur’daki çatışmalardan sonra yıkılan binaların enkazlarının taşındığı üniversite içindeki bölgeye giden polis ekibi hedef alındı. Güzergah üzerine bırakılan bir bomba, polis aracı geçerken patlatıldı.

Patlamada ilk anda 1 polis yaşamını yitirdi, 5 polis yaralandı. Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan polislerden 3’ü daha hayatını kaybetti. 2 polisin de durumu ağır.

Valilik, saldırı ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

“İlimiz Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polisimizi taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanmış patlayıcı madde infilak ettirilmek suretiyle bombalı saldırı düzenlenmiştir. Meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 polis memurumuz şehit olmuş 2'si ağır olmak üzere 3 polis memurumuz yaralanmıştır.”

Valilik açıklamasının ardından 1 polisin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırının ardından saldırganların yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

Polise Üniversite Kampüsünde Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG