Erişilebilirlik

Polise 3 Saldırı ve Çatışma: 6 Ölü


PKK’nın Türkiye’nin Doğu illerinde polislere yönelik saldırılarında, Tunceli’de bir, Şanlıurfa’da iki olmak üzere üç polis öldü, 10’u polis 20’yi aşkın kişi yaralandı. Tunceli’de iki PKK’lı öldürülürken, Mardin’de ‘dur’ ihtarına uymayan araca ateş açıldı. Araçtaki bir çocuk öldü. Diyarbakır kent merkezinde düzenlenen operasyonda PKK’ya ait bir cephanelik ele geçirildi.

Tunceli’nin Nazimiye İlçesinde düzenlenen saldırıda Emniyet Amirliği binası hedef alındı. Roketatarlar ve uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırıda bir polis ağır yaralandı. Askeri helikopterle Elazığ'a sevk edilen polis kurtarılamadı. Saldırının ardından emniyet binasında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı. Akşam saatlerinde valilikten yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren öldürüldüğü PKK militanının öldürüldüğü belirtildi.

Polise yönelik bir saldırı da Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Bu kez Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nin Acil Servisinde görevli iki polis saldırının hedefi oldu. Ağır yaralanan iki polis yaşamını yitirdi.

Mardin’de polis otobüsüne saldırı

Bir saldırı haberi de Mardin’den geldi. Kızıltepe ilçesinde üst geçidin altına yerleştirilen patlayıcı, Çevik Kuvvet Şubesine ait zırhlı otobüsün geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada otobüsteki 10 polis ile çevrede bulunan 14 sivil yaralandı. Patlamanın etkisiyle üst geçidin bir bölümü çökerken, çevredeki bazı ev ve iş yerlerinin camlarının kırıldı. Yaralılar Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelerde tedavi altına alındı.

Olayın ardından operasyon başlatıldı. Olay yerine yakın bir caddede yol kontrolü yapan polisin dur ihtarına uymayan bir araca ateş açıldı. Aracı kullanan 16 yaşındaki Mazlum Turan hayatını kaybetti. Yakınları Turan’ın ehliyetsiz araç kullandığı için polisten kaçtığını söyledi.

Diyarbakır’da cephanelik

Öte yandan Diyarbakır’da gerçekleştirilen bir operasyonda PKK’ya ait cephanelik bulundu. Cephanelik Sur İlçesindeki bir çay bahçesine yapılan baskında ahşap bir kulübe içerisinde ele geçirildi. Kulübede, 12 Kaleşnikof tüfek,35 içi fişek dolu Kaleşnikof şarjör, 4 bin 24 fişek, 2 roketatar ile 15 sevk motoru,7 anti tank roketatar mühimmatı, 8 anti personel roketatar mühimmatı, 3 el bombası, 38 el yapımı bomba, 57 av tüfeği fişeği, 890 BKC fişeği ve kıyafetler ele geçirildi.

37 günde 47 sivil öldü

Bu arada İnsan Hakları Derneği tarafından hazırlanan rapora göre son 37 gün içerisinde 92 asker-polis, 38 PKK’lı ile 47 sivil yaşamını yitirdi. Raporda aynı dönemde 2 bin 544 kişi gözaltına alınırken, 338 kişinin ise tutuklandığına dikkat çekildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG