Erişilebilirlik

Polis Şiddeti ve Siyah-Beyaz Gerginliği


Polis Şiddeti ve Siyah-Beyaz Gerginliği
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

Polis Şiddeti ve Siyah-Beyaz Gerginliği

Amerika’da özellikle silahsız siyahların sık sık polis tarafından vurulması geniş çaplı protestolara yol açarken ülkede azınlık toplumlarıyla polis örgütleri arasındaki ilişkiler gerginleşti. Güney Carolina'daki son olay tepkileri arttırdı

Son aylarda ülke çapında azınlık mahallelerinde polis tarafından vurulma olayları sık sık protesto edildi.

Polis memurları da şiddete hedef oldu.

Bu olaylar federal yetkilileri ve yerel polisi can kaybına yolaçan çatışmalardan kaçınma yolları aramaya zorladı.

California’nın Stockton kentinde her polis memuru yeni göreve başlayanlar dahil şimdi özel eğitimden geçiriliyor. Kendilerine polis ve yurttaşlar arasındaki saygının önemi anlatılıyor ve etkili iletişimin zor olan görevlerini kolaylaştıracağı, daha güvenli hale getireceği vurgulanıyor.

Stockon Emniyet Müdürü Eric Jones, “Ülke çapında yapılan araştırma, şiddet olaylarına en fazla maruz kalan ve polise en çok ihtiyaç duyan toplulukların polise en az güvenen kesim olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuşuyor.

Chicago’da geliştirilen eğitim programı karşılıklı saygının sokakta gerginlikleri nasıl azaltabileceğini gösteriyor.

Stockton’da toplum liderleri “Kardeşce Yardımlaşma” adlı federal programı tartışıyor. Girişim, bir yıl önce Beyaz Saray tarafından başlatıldı. Ülke çapında yürütülen girişim azınlıklara kent yaşamına daha fazla katılma konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.

Stockton güzel manzaralı ve çetelerin şiddet eylemlerinin yaşandığı sorunlu mahallelerin birarada bulunduğu bir kent.

San Joaquin Aileleri gibi azınlık dernekleri, gençleri güvende ve sorunlardan uzak tutmaya çalışıyor.

Dernek Başkanı Sammy Nunez, her grubun yaklaşımının farklı olabileceğini ama sorunun teşhisinin evrensel olduğunu ve tedavinin ise özel olması gerektiğini söyledi.

Stockton kenti, silah ve şiddetten uzaklaştırmak için çete üyelerini hedef alıyor. Ken Praegitzer Barışgücü Operasyonu adlı bir programı yönetiyor.

Praegitzer, bazen başarılı bazen de başarısız olmalarının, kişilerin ne kadar değişmek istediklerine bağlı olduğunu bildirdi.

Ancak avukat ve eylemci Frankie Guzman, Stockton gibi kentlerde sorunların derin olduğunu söylüyor. Gençliğinde silahlı soygundan hapis yatan Guzman sonradan hukuk fakültesini bitirmiş. Washington’un soruna ilgi göstermesinden memnun.

Toplum liderlerigösterilen çabalara rağmen Stockton ve diğer Amerikan kentlerindeki sorunların çözümlenmesinin kolay olmadığını söylüyor.

Amerika Adalet Bakanlığı, Stockton ve diğer beş kentte hangi programların en iyi sonucu verdiğini öğrenmeyi amaçlayan bir araştırmaya mali destek veriyor ve her toplum için ayrı planlar geliştiriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG