Erişilebilirlik

California'daki Saldırıyı Düzenleyen Zanlının Kimliği Belirlendi


California’nın kuzeyinde bir yemek festivalinde 3 kişiyi öldüren ve en az 15 kişiyi yaralayan saldırganın kimliği belirlendi. 19 yaşındaki Santino William Legan'ın saldırıdan kısa bir süre önce Instagram hesabından festivalden bir fotoğraf ve beyaz ırkın üstünlüğünü savunan bir kitaba aıtfta bulunan bir mesaj paylaştığı ortaya çıktı.

Polisin verdiği bilgiye göre saldırgan metal dedektörlerden geçmemek için çitin üzerinden atlayarak festival alanına girdi ve rastgele ateş açmaya başladı.

Saldırgan ateş açmaya başladıktan bir dakika sonra olaya müdahale eden üç polis memuru tarafından vurularak öldürüldü. Polis saldırganın suç ortağı olduğundan şüphelenilen bir başka kişinin daha peşinde.

Zanlı Santino William Legan'ın saldırıdan yalnızca dört gün önce açılan Instagram hesabı üzerinden festivalden bir fotoğraf ve tepkisel bazı yorumlar paylaştığı ortaya çıktı. Zanlıya ait Instgram hesabının Pazartesi sabahı deaktive edildiği belirtildi.

"Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan kitaba atıf"

Saldırganın adını taşıyan Instagram hesabından beyaz ırkın üstünlüğünü savunan bir kitaba atıfta bulunan bir mesajın da paylaşıldığı gelen bilgiler arasında.

Polis saldırganın saldırıda kullandığı AK-47 tipi tüfeği legal şekilde Nevada'da 9 Temmuz'da satın aldığını belirtti.

Saldırıda yaralanan 15 kişiden birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Saldırıda ölenlerden biri de 6 yaşındaki Stephen Romero. Stephen'ın annesi ve anneannesi de hastanede tedavi altında.

Gilroy Sarımsak Festivali 1979 yılından bu yana her yıl gönüllüler tarafından düzenleniyor. Etkinliğin internet sitesinde yer alan uyarıda, silah getirilmesinin yasak olduğu, motorcular klübü gibi herhangi bir gruba üyelik göstergesi olan kıyafet giyenlerin de içeri alınmayacağı belirtiliyor.

New York'taki festivale saldırıda bir kişi öldü 11 kişi yaralandı

Binlerce kişinin katıldığı, Brooklyn bölgesinin Brownswille semtindeki bir çocuk parkında düzenlenen geleneksel etkinlikte silahlı kişilerin ateş açması sonucunda bir kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı açıklandı.

New York Emniyet Teşkilatı (NYPD) olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, şu ana kadar iki ayrı silahlı saldırganın ateş açtığının tespit edildiğini kaydetti. NYPD yetkilileri olayla ilgili henüz bir tutuklama olmadığını belirtti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio olaydan kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, “Bu gece Brownsville'de gerçekleştirilen barışçıl bir mahalle etkinliğine yönelik korkunç bir saldırı düzenlendi. Gönüllerimiz olayın kurbanlarıyla birlikte. Olayı gerçekleştirenleri tespit etmek için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

Olay, Brownsville semtinde düzenlenen geleneksel ‘Oldtimers Day’ sokak festivalinde yaşandı.

Silahlı saldırının ardından yaralı olarak hastaneye kaldırılan 38 yaşındaki bir kişinin daha sonra hayatını kaybettiği kaydedildi.

New York Emniyet Müdürü James O’Neill, silahlı saldırıyla ilgili NY1 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, saldırıyı düzenleyenlerin en az iki kişi olduğunu belirterek, “Dün gece Brownsville için iyi bir gece olmadı. Bu güzel etkinlik uzun bir süredir devam ediyor. Bu olayı yapanları yakalayıp adalete teslim edeceğiz” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG