Erişilebilirlik

Polis Bubi Tuzaklarını Temizlemeye Çalışıyor


Bomba uzmanları, Colorado eyaletinde önceki gece bir sinema salonunda 12 kişiyi öldürmekle suçlanan zanlının evindeki bubi tuzaklarını ve patlayıcıları etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Tuzakların tamamen temizlendiğinden emin olmaya çalışan yetkililer 24 yaşındaki James Holmes’ın evinde arama yapmayı planlıyor. Uzmanlar, kapı girişine kurulmuş ve üzerine yüründüğünde patlamaya hazır bir bubi tuzağının etkisiz hale getirildiğini, evin diğer yerlerindeki şüpheli diğer cisimler üzerinde çalışıldığını bildirdi.

24 yaşındaki zanlı James Holmes aynı zamanda doktora öğrencisi
24 yaşındaki zanlı James Holmes aynı zamanda doktora öğrencisi
Halen gözaltında tutulan Holmes’un saldırıyı neden düzenlediği açıklığa kavuşmadı. Yetkililer zanlının sinirbilim üzerine doktora yapmayı planladığını söyledi. Holmes'un katliamı işlemeden önce saçlarını kırmızıya boyadığı bildirilirken ve polise kendisinin Batman'deki kötü karakter Joker olduğunu söylediği iddia ediliyor

Batman Kara Şövalye filminin gösterildiği sinema salonunda seyircilere ateş açan saldırgan 58 kişiyi de yaralamıştı. Holmes, saldırıdan sonra silahlarıyla birlikte sinemanın park yerinde yakalanarak tutuklandı.

Saldırının ardından Amerika’da resmi dairelerde tüm bayraklar yarıya indirilirken, Başkan
Barack Obama, bugün yaptığı radyo açıklamasında tüm Amerikan halkına başsağlığı diledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG