Erişilebilirlik

PKK’ya İçerde ve Dışarda Operasyon


PKK’ya yönelik Türkiye içinde Şırnak, Mardin ve Hakkari’deki operasyonlarda 90 PKK’lının etkisiz hale getirildiği açıklandı. Türk savaş uçakları da örgütün Kuzey Irak Kürt Bölgesindeki kamplarını bombaladı.

PKK’nın gençlik örgütü YPS’ye yönelik Şırnak kent merkezi, Hakkari’nin Yüksekova ve Mardin’in Nusaybin ilçelerinde süren operasyonlarla ilgili son bilançoyu Genelkurmay Başkanlığı açıkladı. Açıklamada şu başlıklara yer verildi;

“Mardin-Nusaybin’de devam eden operasyonda; 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 13 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.Şırnak’da devam eden operasyonda; 12 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir Kaleşnikof piyade tüfeği,dört şarjörü ve 500 fişeği ile yedi roketatar mühimmatı ele geçirilmiş, 22 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir,Hakkâri -Yüksekova’da devam eden operasyonda;iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir Biksi makineli tüfeği, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir M4 piyade tüfeği, bir adet 40 mm bomba atar, bir av tüfeği, dokuz bomba atar mühimmatı, dört el bombası, 11 roket mühimmatı, iki adet 60'lık havan mühimmatı, çok sayıda Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 20 kg C4 patlayıcı, çok miktarda sıhhi malzeme, 15 gaz maskesi ve bir dürbün ele geçirilmiş, 10 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.”

Türkiye’nin içindeki operasyonlar sürerken, PKK’nın Irak Kürt Bölgesindeki kamplarına Perşemge günü bir kez daha operasyon yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Avaşin-Basyan bölgesindeki PKK’ya ait kampların, 6 savaş uçağının katıldığı harekatla vurulduğu belirtildi.

Bu arada geçen yıl kasım ayında hendek ve barikatlar nedeniyle düzenlenen operasyondan dolayı uzun süre sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır’ın Silvan İlçesinde Cuma günü bir kez daha yasak ilan edildi. 18 mahalle ve köyde ilan edilen yasak akşam saatlerinde kaldırıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG