Erişilebilirlik

PKK’ya 1500 Km² Alanda Operasyon


Diyarbakır’ın kuzeyinde bulunan dağlık arazide üslenen PKK’lı gruplara yönelik, 10 bin güvenlik gücünün katıldığı son yılların en büyük operasyonu düzenleniyor. 1500 kilometre kare alanı kapsayan operasyonda bölgedeki PKK militanları ile birlikte uyuşturucu da aranıyor.

Kuzeyde yer alan Hazro, Silvan, Kulp, Lice, Hani Kocaköy ilçelerini arasında kalan bölge, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hareketlendi. Bölgedeki 150’ye yakın köyde aralıklarla sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Dün Kulp ilçesine bağlı bazı köylerde ilan edilen yasak bugün kaldırılırken, Lice’deki 18 köyde yeni bir yasak ilan edildi.

Operasyonların sürdüğü alandaki köylerin giriş ve çıkışları güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınırken, görgü tanıklarının bildirdiğine göre bölgeden zaman zaman silah sesleri yükseliyor.

Operasyon sürerken, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, güvenlik kurulu toplantısını Lice’de gerçekleştirdi. Asker ve polis yetkililerin de katıldığı toplantıda, operasyonlarla ilgili gelişmeler masaya yatırıldı.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan Vali Aksoy, operasyonun 10 binin üzerinde bir güçle yürütüldüğünü belirterek, “Bilindiği üzere her hafta Komutanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, Emniyet ve Jandarma bütün güvenlik birimlerimizle birlikte haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştiriyoruz. Bu değerlendirme toplantımızı Lice İlçemizde yapacağız. Burada yapmamızın en temel nedenlerinden biri de bölgede yürütülmekte olan bir operasyonumuz var ve bu operasyonumuzla ilgili arkadaşlarımızdan bilgi almak. Yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere buradayız. 10 binin üzerinde polis, asker ve korucunun görev aldığı bir operasyon gerçekleştiriliyor. 1528 kilometre karelik bir alanda terörist unsurların aranması, temizlenmesi ve bunların etkisiz hale getirilmesi aynı zamanda terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından birini oluşturan uyuşturucunun yerinde tespit edilerek yok edilmesi hususunda ciddi anlamda çalışmayı arkadaşlarımız yürütüyor. Onlarla ilgili bilgi almak ve değerlendirmeler yapmak üzere buradayız. Operasyon devam ediyor” dedi.

Bu arada bölgedeki PKK’lıların kaçışını engellemek için Bingöl sınırında da operasyon başlatıldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG