Erişilebilirlik

PKK’dan İki Kanlı Saldırı


Mardin’in Kızıltepe ve Derik ilçeleri arasında asker ve korucuları taşıyan sivil plakalı minibüs PKK’lıların hedefi oldu. Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağı Köyü mevkiinde,görevden dönen asker ve köy korucularını taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında, yola döşenen bomba patlatıldı. Saldırıda minibüs yoldan çıkıp şarampole yuvarlandı. Patlamada 3 asker yaşamını yitirdi, 4'ü köy korucusu 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Olay yerinde patlamanın etkisiyle geniş bir çukur açılırken, Kızıltepe-Derik karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı.

Mardin Valiliği olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Derik-Mardin karayolunda bulunan Ilıca Mahallesi civarında bugün saat 08.30 civarında mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapan aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 3 asker şehit oldu ve 2'si ağır olmak üzere 7 personel yaralandı.”

Valiliğin bu açıklamasından kısa süre sonra yaralı askerlerden biri daha hayatını kaybetti. Böylece ölen asker sayısı 4’e yükseldi.

Bir saldırı haberi de Şırnak’tan geldi. Bu kez yol kontrolü yapan askeri tim hedef alındı. Şırnak- Uludere karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında meydana gelen olayda PKK’lılar askerlere roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 6 asker yaşamını yitirdi. Çatışmada 1 PKK'lı öldürüldü. Çatışma sonrasında bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Hakkari’de süren operasyonlarda ise 6 PKK’lı öldürüldü. Hakkari Yüksekova Buzul Dağları bölgesinde yeralan Çukurca’da 2,Yüksekova Buzul Dağları Kelyani tepe bölgesinde 2 ve Urşe Bölgesi’nde 2 olmak üzere 6 PKK’lı öldürüldü.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG