Erişilebilirlik

PKK Yine Saldırdı


PKK militanlarının, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine Pazar gecesi düzenledikleri saldırılarda 10 Türk askeri öldürüldü.

Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldıran 100 kadar militan, kaymakamlık ve askeri lojmanların da dahil olduğu hedeflere dört ayrı noktadan ateş açtı. Eş zamanlı saldırılarda yedi asker de yaralandı.
Bölgede PKK militanları ve Türk güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiğini belirten kaynaklar, öldürülen üç PKK’lının cesetlerinin ilçe morguna götürüldüğünü bildirdi.

Türk yetkililer ve uzmanlar, bölgede şiddetin son aylardaki tırmanışını komşu Suriye’deki krize bağlıyor. PKK, iki hafta önce de bir askeri konvoya saldırmış ve beş Türk askerini öldürmüştü. Türk ordusunun saldırı sonrası giriştiği kara ve hava operasyonlarında 21 militan öldürülmüştü.

PKK militanlarının son günlerde kaçırdığı Türk yetkililerin sayısı da yükseliyor. PKK’nın son olarak Hakkari’de, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin il başkanını kaçırdığı haber verildi
Türk yetkililer, Amerika ve Avrupa Birliği’nin de terörist örgüt listesine aldığı PKK’ya, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ülkesindeki diğer Kürt grupların da destek verdiğini belirtiyor. Ancak, Şam hükümeti PKK’ya Türk sınırına yakın bölgelerde örgütlenme izni verdiği haberlerini yalanlıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG