Erişilebilirlik

PKK Operasyonlarında Üç Günde 740 Gözaltı


Türkiye’de 36 ilde düzenlenen operasyonlarda PKK ile bağlantılı oldukları şüphesiyle 740 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, üç gündür süren operasyonlarla ilgili, "Emniyet ve Jandarma kolluk birimlerince, kış üstlenmesinden çıkan PKK/KCK terör örgütünün, şehirlerdeki eylemlerini önlemeye yönelik olarak 36 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 740 kişi gözaltına alınmıştır. Bölücü terör örgütünün planlarını sekteye uğratmak ve olası eylemleri engellemek amacıyla hazırlık aşamasında olan milis/işbirlikçi, DGH, KCK-TM gibi yapılanmalar içerisinde faaliyet gösteren yapılanmalara karşı ülke genelinde operasyonel çalışmalar başlatılmıştır. Terör örgütünün eylem arayışlarının akamete uğratılması, ilişki ve irtibatlarının deşifre edilmesine yönelik olarak Emniyet ve Jandarma kolluk birimlerince ülke genelinde 36 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda; 740 kişi yakalanarak adli işlemlere başlanmıştır" açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı, aramalarda çok sayıda malzeme ve örgütsel doküman, bir kalaşnikof, 4 ruhsatsız tabanca, 14 av tüfeği ve 246 fişek bulunduğunu duyurdu.

Operasyonlarla ilgili Rize’de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Şu anda 30'un üzerinde operasyon var. Son 2 günde yaklaşık 700 PKK ve KCK'lının şehir bağlantıları tespit edildi ve hepsi gözaltına alındı. Devlet, milletin ortaya koyduğu iradeyle çalışmaya aynı kararlılıkla devam etmektedir" dedi.

PKK/KCK'ya yönelik geçen Şubat ayında gerçekleştirilen operasyonlarda, 259 kişi gözaltına alınmış, 39'u tutuklanmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG