Erişilebilirlik

PKK Muhalifine PKK Soruşturması


Turkey police
Turkey police

Şanlıurfa, Şırnak ve Bursa’da düzenlenen operasyonlarda sosyal medya paylaşımları ve PKK ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle 80’e yakın kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa’da gözaltına alınanlardan birinin, PKK’ya muhalif bir Kürt siyasetçisi olması dikkat çekti.

Şanlıurfa’da sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda çok sayıda ev ve işyerine baskın düzenlendi. KCK/PKK soruşturması ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle düzenlenen operasyonda, DBP il yöneticisi Ali Kaya, DBP Halfeti ilçe yöneticisi Ahmet Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan biri dikkat çekti; Adı İbrahim Halil Baran. Kürt siyasetçi ve aktivist olan Baran, bazı internet sitelerinde yazı da yazıyor. Baran PKK operasyonunda yakalansa da, örgüte en sert muhalefeti yapan isimlerden. Sosyal medya paylaşımlarında ve yazılarında PKK’yı sert dille eleştiren Baran, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bir operasyon haberi de Şırnak’ın Cizre ilçesinden geldi. Konak, Yafes, Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde düzenlenen operasyonda çok sayıda eve baskın düzenlendi. Baskınlarında 28 kişi gözaltına alındı. “Örgüt üyesi olmak ve örgüt ile ilişkide bulunmak” gerekçesiyle gözaltına alınan 28 kişi Cizre Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bursa’nın Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl ilçelerine de HDP üyelerine yönelik operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'negötürülen şüpheliler, 5 gün avukatları ile görüştürülmeyecek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG