Erişilebilirlik

PKK Mardin ve Diyarbakır'da Saldırdı:8 Kişi Hayatını Kaybetti


PKK’nın Mardin ve Diyarbakır’da bombalı araçlarla düzenlendiği saldırılarda 1’i polis, 7’si sivil, 8 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılarda 42 kişi yaralandı.

İlk saldırı haberi Mardin’den geldi. Kızıltepe ilçesinde Devlet hastanesi kavşağına park edilen bomba yüklü araç, polis ekiplerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında patlatıldı. Saldırıda 1 polis, 2 sivil hayatını kaybetti, 5'i polis 30 kişi yaralandı. Patlamanın etkisiyle çevredeki binalarda ağır hasar meydana geldi.

İkinci patlama haberi ise Diyarbakır’dan geldi. Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü civarında polis ekiplerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Patlama kentin bir çok yerinden duyuldu. Patlamada 1’i bebek 5 sivil yaşamını yitirdi. Yaralanan 5’i polis 12 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Saldırının gerçekleştirildiği bölge çok sayıda kafe bulunması nedeniyle, sivillerin yoğun olarak gittiği bir bölge. Saldırı sonrasında saldırganların yakalanması için havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

PKK Mardin ve Diyarbakır'da Saldırdı:8 Kişi Hayatını Kaybetti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

HDP'den kınama

HDP saldırıların ardından yazılı açıklama yaparak saldırıları kınadı. Açıklama şöyle "Bu akşam Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur’da meydana gelen bombalı saldırılarda çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Hangi şehirde olursa olsun, yurttaşlarımızın yaşadıkları ve çalıştıkları yerleşim alanlarının içindeki bu tür saldırıları ilkesel olarak yanlış bulduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz ve bu saldırıları kınıyoruz.

Hayatını kaybeden ve yaralanan yurttaşlarımızın acılarını bütün halkımızla paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ise bomba yüklü bir minibüs ele geçirildi. Minibüste 1 ton patlayıcı bulundu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG