Erişilebilirlik

PKK Eylemsizlik Kararı Aldı


Temmuz ayından beri Türkiye’de güvenlik güçleriyle çatışan PKK, seçim nedeniyle eylemsizlik kararı aldı. Saldırı olmadıkça eylem yapmayacaklarını açıklayan PKK, kararın seçim güvenliği için alındığını bildirdi.

Açıklama PKK’nın da bünyesinde bulunduğu çatı örgütü KCK’nın yönetimi tarafından yapıldı. Yazılı açıklamada, Türkiye içinden ve dışından gelen çağrıların dikkate alındığı ve eylemsizlik kararı alındığı belirtildi. Açıklamada 1 Kasım seçimlerinde demokratik siyaset zeminini güçlendirmek amacıyla eylemsizlik kararı alındığı ifade edilerek, saldırı olmadığı sürece eylemsizliğin devam edeceği belirtildi.

KCK yönetimi, hükümetin kamuoyundan gelen çatışmaların durdurulması çağrılarına ve PKK’nın “Tahkim edilmiş çift taraflı ateşkes olsun, Öcalan’la özgür koşullarda müzakere yapılsın, İzleme Heyeti oluşturulsun ve gözlemciler devreye girsin” taleplerinin karşılık bulmadığı vurgulandı.

Gerilim ve çatışmaların artması üzerine Türkiye ve birçok ülke hükümetlerinden çatışmaların durdurulması çağrıları yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, ”Seçim sürecinde bu çağrıların yoğunlaşması karşısında yönetimimiz toplanmış, mevcut durumu değerlendirerek yapılan çağrılara cevap olacak bir karar almıştır. Hareketimiz, halkımıza ve gerilla güçlerine saldırılmadığı müddetçe gerilla güçlerimizin eylemsizlik konumuna çekme kararına varmıştır. Gerilla güçlerimiz bu süreçte planlı eylemler yapmaktan uzak duracak, mevcut konumunu koruma dışında bir hareketlilik içinde olmayacak, eşit ve adil bir seçimin yapılmasını engelleyecek veya sakatlayacak hiçbir girişimde bulunmayacaktır” denildi. KCK’nın bu açıklamasına şehir merkezlerindeki gençlik yapılanmalarının uyup uymayacağı bilinmiyor.

Diyarbakır'da Operasyon
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:09:25 0:00

KCK açıklama yaptığı saatlerde Diyarbakır’da da operasyon yapıldı. Sur ve Yenişehir İlçelerinde PKK’nın gençlik yapılanmasına karşı yapılan operasyonlar edeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sur İlçesinde polis timine düzenlenen silahlı saldırıda bir polis yaşamını yitirdi, 5 polis yaralandı. Polis kaynakları operasyonlarda bir militanın öldürüldüğünü, ikisinin de yaralandığını belirtti. Dün de Diyarbakır’ın Hani İlçesinde 1 polis PKK’lılar tarafından öldürülmüştü.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG