Erişilebilirlik

PKK : 'Çınar’daki Sivil Ölümleri İçin Üzgünüz”


Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 3’ü bebek 6 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı PKK’nın silahlı kanadı HPG üstlendi. HPG’den yapılan açıklamada ölen sivil ve çocuklar için üzüntü duydukları belirtildi.

HPG, Çınar eyleminin, Van’da 12 PKK’lının öldürülmesine karşılık yapıldığını açıkladı. Van’daki 12 PKK’lının zehirlenerek öldürüldüğünün öne sürüldüğü açıklamada, buna karşılık olarak Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenlediği belirtildi.

Eylemin hedefinin, emniyet güçleri olduğu vurgulanan açıklamada, ”Ancak Emniyet Müdürlüğü ile polis lojmanlarının aynı binada olmasından dolayı, lojman içinde 2 sivilin de yaşamını yitirmesine yol açılmıştır. Aynı zamanda, eylemden dolayı patlayan trafonun bir evin üzerine düşmesi neticesinde evin içinde 2’si çocuk 3 kişi de yaşamını yitirmiştir” denildi.

Açıklamada, “Bu eylemde de hedef güvenlik kuvvetleridir. Herhangi bir biçimde sivillerin zarar görmemesine özen gösterilmiştir. Ancak buna rağmen bu eylem nedeniyle sivillerin yaşamını yitirmiş olmasından dolayı üzüntümüzü vurgulamak istiyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün Diyarbakır’da yaptığı açıklamada, Çınar saldırısını düzenleyenleri özür dilemeye çağırmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG