Erişilebilirlik

PKK 8 Kamu Görevlisini Serbest Bıraktı


Serbest bırakılan 8 kamu görevlisi, Kenan Erenoğlu, Nadir Özgen, Kemal Ekinci, Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran, aileleriyle buluştu.
Serbest bırakılan 8 kamu görevlisi, Kenan Erenoğlu, Nadir Özgen, Kemal Ekinci, Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran, aileleriyle buluştu.

Aralarında bir polis ve bir kaymakamın bulunduğu kamu görevlilerinden bazıları bir yıldan uzun süredir Kuzey Irak’ta rehin tutuluyordu. Kamu görevlilerini serbest bırakma emrinin Abdullah Öcalan’dan geldiği bildiriliyor

PKK tarafından kaçırılan sekiz kamu görevlisi, Türkiye’den Kuzey Irak’a giden ve aralarında MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci
Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu’un bulunduğu heyete teslim edildi.

Kamu görevlilerini serbest bırakma emrinin Abdullah Öcalan’dan geldiği bildiriliyor.

Aralarında bir polis ve bir kaymakamın bulunduğu kamu görevlilerinden bazıları bir yıldan uzun süredir Kuzey Irak’ta rehin tutuluyordu. BDP Bitlis Milletvekili Zenderlioğlu, serbest bırakılan sekiz kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamu görevlilerinin serbest bırakılması konusunda, “Uzun süre memleketten uzakta olan ve haber alamadığımız vatandaşlarımızın sağ salim dönmesi sevindirici” şeklinde konuştu. İsveç ziyareti sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın hapiste kalmaya devam edeceğini, bu arada İmralı süreci olarak tanımlanan barış çabalarının süreceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, PKK tarafından serbest bırakılan sekiz kamu görevlisinin, Zaho’da aileleriyle biraraya geldikten sonra Habur sınır kapısından ülkeye giriş yapacaklarını açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG