Erişilebilirlik

Pink Floyd’dan Ukrayna’ya Destek Şarkısı


Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd üyeleri 30 yıl aradan sonra biraraya gelerek, Ukrayna’ya destek vermek için yeni bir şarkı yayınladı.


Grup, “Hey Hey Rise Up (Hey Hey Ayağa Kalk)” isimli şarkının video klibini resmi sosyal medya hesabından paylaştı.

“Boombox” adlı müzik grubunun Ukraynalı solisti Andriy Şilivnyuk'un videosuyla başlayan şarkı, Pink Floyd’un 30 yıl aradan sonra birlikte yaptığı ilk eser olma özelliğini taşıyor.

Pink Floyd’un gitaristi David Gilmour, Şilivnyuk’un Rus işgalinin başlamasıyla ABD’de grubuyla yaptığı turneyi bırakarak Ukrayna’ya savaşmak için döndüğünü söyleyerek, "Sonra Instagram'da bu inanılmaz videoyu gördüm, Şilivnyuk Kiev'de altın kubbeli kilisenin olduğu meydanda duruyor, savaş nedeniyle sokak gürültüsü olmayan şehrin sessizliğinde şarkı söylüyordu” dedi.

Gilmour, daha sonra şarapnel yarası nedeniyle hastanede olan Şilivnyuk ile konuşarak, sesini şarkıda kullanmak için onayını aldığını söyledi.

Ukraynalı akrabaları olan David Gilmour, şarkının yapım aşamasında Şilivnyuk ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirtti. Gilmour, bu görüşmelerle ilgili olarak, "Ona telefonda şarkının bir bölümünü çaldım ve onayını aldım. İkimiz de ileride bir gün yan yana birlikte bir şeyler yapmayı umuyoruz" dedi.

Ünlü İngiliz Rock grubu Pink Floyd'un üyeleri, son olarak 1994 yılında çıkardıkları "The Division Bell" albümünün kaydı için biraraya gelmişti.

Geçen hafta kaydedilen yeni şarkının seslendirilmesinde solist ve gitarist David Gilmour'un yanı sıra, grubun bas gitaristi Guy Pratt ve klavyede Nitin Sawhney de yer aldı.

Şarkıdan elde edilecek gelirin Ukrayna savaşı mağdurlarına verilmesi planlanıyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG