Erişilebilirlik

Picasso'nun Eserleri Amerika'da


Picasso'nun Eserleri Amerika'da
Picasso'nun Eserleri Amerika'da

Modern çağın en önemli resamlarından Pablo Picasso’nun eserleri dünya turunda. Picasso tablolarının kalıcı olarak sergilendiği Paris’teki müze restore ediliyor. Picasso tabloları şu anda Washington'a komşu Virginia eyaletindeki Richmond kentinde bulunan Güzel Sanatlar Müzesi’nde sergileniyor.

Müzede Pablo Picasso’nun çeşitli evrelerini yansıtan yaklaşık 200 eser ziyaretçilere sunuluyor.

Anne Baldassari serginin küratörü ve Paris’teki Ulusal Picasso Müzesi’nin direktörü. Baldassari sergi hakkında şu bilgiyi veriyor: "Müzede 5 bin eser var. Burada sadece 200’ünü sergiliyoruz. Ziyaretçiler Picasso’nun yaratıcılığının sadece küçük bir bölümünü görebiliyor."

Picasso’nun nasıl anlaşılmak istediği de sınırlı olarak görülüyor.

Alex Nyerges sergiye evsahipliği yapan Virginia Güzel Sanatlar Müzesi’nin müdürü. Nyerges de şöyle konuşuyor: "Picasso hayatı boyunca en sevdiği eşyalarını sakladı. Bunlar arasında binlerce sanat eseri var. Picasso Müzesi de ressamın mal varlığı paylaştırılırken kuruldu."

Eserler her türlü medya ortamını ve Picasso’nun yarattığı değişik tarzları yansıtıyor. Paris'teki Picasso Müzesi Küratörü Anne Baldassari anlatıyor: "Picasso sürekli bir devrim geçiriyordu. Resim yapmak onun için temel medya aracıydı. Heykel bir çeşit kalıp görevi görüyordu. Çok iyi bir fotoğrafçı, gerçek bir sanatçıydı."

Virginia Güzel Sanatlar Müzesi Direktörü Alex Nyerges de şunları söylüyor: "Picasso modern ve çağdaş sanatın yaratıcısı oldu. 20’inci ve 21’inci yüzyıllarda yaşanan herşey bir şekilde Picasso ile ilişkilendirilebilir.

Picasso ilhamını sadece Avrupa sanatından değil, batılı olmayan sanat tarzından da aldı. Bu Richmond’daki sergiden de anlaşılıyor. Alex Nyerges açıklıyor: "Bu sergilerin yanyana bulunması ve Picasso gösterisi harika çünkü Picasso’nun Afrika sanatından form, kompozisyon ve heykelde nasıl etkilendiğini görmek mümkün."

Sergi Virginia Güzel Sanatlar Müzesi için bir zafer. Alex Nyerges sergiye ev sahipliği yapmaktan çok mutlu: "Bu Picasso’nun en güzel eserlerinin sınırlı bir ulusal ve uluslararası turnesi."

Sergi Picasso hayranlarına sanat tarihinin en önemli eserlerinden bazılarını yakından görme fırsatı veriyor.

XS
SM
MD
LG