Erişilebilirlik

Philadelphia'da Silahlı Saldırgan Gözaltına Alındı


ABD’nin doğusundaki Philadelphia kentinde silahlı bir kişi altı polisi yaraladı.

Kentin Nicetown semtinde 7 saat devam eden çatışmanın sona erdiği, çatışmanın yaşandığı evde mahsur kalan iki polisin de SWAT timleri tarafından kurtarıldığı bildirildi. İki polisle birlikte evdeki üç sivilin de yine aynı timler tarafından kurtarıldığı açıklandı. Saldırgan da polis tarafından gözaltına alındı.

Philadelphia Emniyeti, yaralı polislerin durumunun ağır olmadığını belirtti. Yakalanan kişi, 7 saat boyunca zaman zaman kendisini ikna çabasına girişen polislere de ateşle karşılık verdi.

Çatışma, polislerin bir ihbar üzerine bir uyuşturucu kaçakçısını yakalamak üzere yerel saatle 16:30 (TS 23:30) sıralarında baskın düzenlemesinin ardından başladı. Ancak polis silahlı direnişle karşılaştı.

Saldırganın saldırı esnasında yarı otomatik tüfek ve birkaç tabanca kullandığı belirtildi. Çatışma esnasında en az 100 el ateş edildiği belirtiliyor. Çatışma esnasında yaralanan 6 kişi de hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Yerel medya saldırganın 36 yaşında ve daha önce saldırı, uyuşturucu kullanımı ve benzeri suçlardan kaydı bulunan bir kişi olduğunu belirtiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG