Erişilebilirlik

Petrol Krizine Yeni Darbe


Petrol Krizine Yeni Darbe
Petrol Krizine Yeni Darbe

Meksika Körfezi’ndeki petrol kuyusuna takılan hunide meydana gelen arıza yüzünden huni kuyunun ağzından çıkartıldı. Bu, petrolün yeniden denize sızmasına neden oldu.

BP yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bir denizaltı robotu huninin havalandırma sistemine çarptı. Yetkililer hasarın tespit edilebilmesi için huniyi kuyunun ağzından geçici süreyle çıkarmak zorunda kaldı. Oramiral Thad Allen mühendislerin huniyi en kısa zamanda yeniden yerine yerleştirmeyi umduklarını belirtti.

Allen sızan petrolün bir bölümünün yüzeye pompalanarak yakılmakta olduğunu söyledi.

BP dün 27 bin varil petrolü depolamayı ya da yakmayı başardı.

Bu arada Obama yönetimi, mahkeme kararına rağmen, açık denizde petrol arama ve sondaj işlemlerine getirdiği altı aylık yasağı uygulama girişimini sürdüreceğini açıkladı.

Federal bir yargıç, yasak kapsamının çok geniş olduğu gerekçesiyle, Beyaz Saray yönetiminin askıya alma kararını geçersiz kılmıştı.

Beyaz Saray, kararı temyiz edeceğini bildirdi. İçişleri Bakanı Ken Salazar da önümüzdeki günlerde yeni bir kararname çıkaracağını söyledi. Salazar, yeni kararnamede sondaj çalışmalarının askıya alınmasına ilişkin ayrıntılı açıklamalar olacağını da söyledi.

XS
SM
MD
LG