Erişilebilirlik

Petrol Şirketleri Sübvansiyonların Kaldırılmasına Karşı


Petrol Şirketleri Sübvansiyonların Kaldırılmasına Karşı
Petrol Şirketleri Sübvansiyonların Kaldırılmasına Karşı

Beş büyük petrol şirketinin yöneticileri Amerikan hükümetinden aldıkları yıllık 4 milyar Dolarlık sübvansiyonların kaldırılmasına karşı çıktı.

Exxon Mobil şirketinin Başkanı Rex Tillerson, Kongre’deki bir oturumda yaptığı konuşmada, önerilen vergi yönetmeliği değişikliğinin, “ayırımcı” olduğunu ve yarardan çok zarar getireceğini söyledi.

Tillerson, bu sübvansiyonlar kaldırılırsa, gelecekte Amerika’da enerji yatırımlarını azaltacağını, bu yüzden de yeni istihdam alanları açılmasına engel olacağını söyledi.

Tillerson’la birlikte, BP, Shell, Chevron ve Conoco Phillips şirketlerinin yöneticileri de Kongre’deki oturuma katıldı.

Sübvansiyonların kaldırılması önerisi Başkan Obama ve Demokrat Kongre üyelerinden geldi.

Obama, bu paranın bütçe açıklarını kapatmada kullanılabileceğini söylüyor. Ama bazı demokrat Kongre üyeleri de Cumhuriyetçiler gibi bu sübvansiyonların kaldırılmasına karşı çıkıyor.

Obama’nın önerisine destek veren Demokratlar ise büyük petrol şirketlerinin büyük kar yaptıkları bir dönemde bu tür bir teşviğe ihtiyaçları olmadığını söylüyor. Exxon, yılın ilk çeyreğinde gelirlerini %69 oranında artırarak 10,7 milyar Dolar’a yükseltti.

Petrol fiyatları, Amerika’da, hala son üç yılın en yüksek seviyesinde. Halen bir litre benzin 1 Dolar’ın üzerinde. Bu Amerika için çok yüksek bir rakam.

XS
SM
MD
LG