Erişilebilirlik

Buldan: ‘31 Mart’taki Tavrımızı 23 Haziran’da da Sürdüreceğiz’


Bayramlaşma ziyaretleri için Güneydoğu’da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari’de partililerle buluştu. Önce belediyeyi ziyaret eden Buldan ardından parti binasına geçti.

Burada bir açıklama yapan Buldan, Kürtler’in AKP’ye ders verdiğini söyledi. Buldan, “Biz kayyumları göndereceğiz, Türkiye’nin batısında da AKP’ye kaybettireceğiz dedik. Bunu da başardık. Bu stratejimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin’de, bir çok yerde, ismini sayamayacağım ilçelerde AKP’ye kaybettirdiğimiz strateji. Bu strateji bugün Türkiye’ye yönetenlere ders olmuştur. Biz AKP’ye sandıkta ders verdik. Sen Kürtler’i yok sayarsan, Kürtleri’ inkar edersen, vekillerini ve belediye başkanlarını rehin olarak cezaevlerine koyarsan, belediyelere kayyum atarsan Kürtler ve demokrasi güçleri sana ders verir. Bu dersi 31 Mart tüm Türkiye’ye gösterdik bunun gururunu yaşıyoruz” dedi.

HDP 31 Mart seçimlerinde İstanbul’da aday göstermeyerek, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nu desteklemişti. Cezaevinde bulunan eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın, “Gerekirse bağrınıza taş basın, mutlaka sandığa gidip 'Faşizme hayır' anlamına gelecek oyunuzu kullanın” açıklaması, HDP seçmeninin üzerinde önemli bir etki yaratmıştı. İstanbul’da yaşayan Kürtler’in 23 Haziran seçimlerinde yine İmamoğlu’na oy verip vermeyeceği merak ediliyor. Hükümetin Öcalan ile görüşmeye izin vererek, Kürtler’in tercihini değiştirmeye çalıştığı iddia edilse de Buldan, tavırlarının değişmeyeceğini söyledi.

23 Haziran’da AKP-MHP ittifakına yine ders vereceklerini söyleyen Buldan, “İstanbul seçimleri bizler açısından önemli bir seçimdir. Biz İstanbul seçimlerine gasp edilen Şırnak Belediyesi'ni gasp edenlere ders vermek, Şemdinli, Çukurca, Uludere’yi elimizden zorla alan, gasp eden anlayışa ders vermek için şimdi 23 Haziran’ı dört gözle bekliyor, iple çekiyoruz. Biz İstanbul’da AKP-MHP adayı kaybetsin demokrasi güçleri kazansın diye 31 Mart’taki tavrımızı 23 Haziran’da da hayata geçireceğiz. Bir kez daha İstanbul halkının, İstanbul’da yaşayan tüm halkların tercihi olan demokrasi güçlerinin adayını desteklemek için var gücümüzle çalışacağız. Bütün milletvekillerimizle, biz iki eş başkan başta olmak üzere partimizin bütün yönetici ve kadroları ile İstanbul’a çıkarma yapacağız. 23 Haziran’a kadar gece gündüz çalışacağız. Durmadan, uyumadan, yemeden, içmeden çalışacağız ki AKP’ye kaybettirelim” diye konuştu.

Bir süre önce destek için Diyarbakır’a gelen Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım gibi Buldan da, İstanbul için destek istedi. Buldan, “Ulaşabildiğiniz herkese ulaşın, dostlarınıza, akrabalarınıza yoldaşlarınıza, kime ulaşabilirseniz ulaşın, 23 Haziran’da herkesin sandığa gitmesini ve herkesin demokrasi gücüne sahip çıkmasını onlara söyleyin” şeklinde konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG