Erişilebilirlik

Pervez Müşerref Tutuklandı


Pakistan eski Devlet Başkanı 2007 yılında ülkenin üst düzey yargıçlarını yasadışı tutuklatmak ve görevlerine son vermekle suçlanıyor

Pakistan’da geçen ay ülkesine dönen eski devlet başkanı Pervez Müşerref tutuklandı. Müşerref 2007 yılında ülkenin üst düzey yargıçlarını yasadışı tutuklatmak ve görevlerine son vermekle suçlanıyor.

Müşerref önce ev hapsine mahkum olduktan sonra İslamabad’da karakola götürüldü. Müşerref’in iki gün sonraki duruşması öncesinde evine dönmesine izin verilip verilmeyeceği bilinmiyor.

Bugün tutuklanan 69 yaşındaki eski lider, Facebook’ta yaptığı açıklamada kendisine yönelik suçlamaları “siyasi” olarak değerlendirdi ve mücadelesini sürdürme sözü verdi. Müşerref’in avukatlarından Ahmed Rıza Kasuri Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada Müşerref’in gerekirse davayı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini söyledi.
Eskiden Genelkurmay Başkanlığı yapmış Müşerref’in tutuklanması bu açıdan ülkede bir ilk oluşturuyor.

Dün Müşerref’in kefaletle salınma talebini reddeden hakim tutuklanması emrini vermişti ancak Müşerref korumalarının eşliğinde mahkemeyi terk etmişti.

Müşerref 1999 yılında darbeyle yönetime gelmiş, 2008’de ise mahkeme kararıyla görevden alınma tehdidiyle istifaya zorlanmıştı.

4 yıl süreyle ülke dışında yaşayan eski devlet başkanı geçen ay ülkesine dönmüş ve gelecek ayki parlamento seçimlerinde aday olacağını belirtmişti. Ancak mahkeme Müşerref’in kanuni olarak seçimlere katılmasının mümkün olmadığına karar verdiler.

Müşerref aynı zamanda farklı hukuki suçlamalarla da karşı karşıya. Müşerref’in Benazir Butto’nun suikastında eski başbakana yeterli korumayı sağlamadığı iddia ediliyor. Müşerref ise suikast planının içinde olduğunu reddediyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG