Erişilebilirlik

Pentagon’un Gizli UFO Programı Ortaya Çıktı


Pentagon’un Gizli UFO Programı Ortaya Çıktı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:28 0:00

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’un içinde gizli bir birimin UFO’ları araştırmak için milyonlarca dolar para harcadığı ortaya çıktı.

Tanımlanamayan uzay araçlarıyla karşılaşmalar, Gelişmiş Havacılık Tehdidi Tanımlama Programı tarafından kayda alındı. Bu Pentagon’da 2007-2012 arasında faaliyet gösteren gizli bir birim.

Amerikan savaşçı pilotlarının videolarının halka açılması, birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Pentagon ise yaptığı açıklamada bu girişimin finanse edilmeyi daha çok hak eden başka girişimler nedeniyle 2012 yılında sonlandırıldığını açıkladı.

Girişim için 22 milyon dolar toplanmasını sağlayan eski Nevada Senatörü Demokrat Harry Reid, harcamaları savundu. Reid attığı Tweet’te “Bu bilimle ve ulusal güvenlikle ilgili, eğer bu soruları yanıtlamakta Amerika öncü olmayacaksa başkaları öncü olur” dedi.


Yeni bulgular hükümetin gökyüzündeki şüpheli cisimleri nasıl ele alması gerektiği konusunda soru işaretleri doğuruyor. “Bu bulguları incelemek gerçekten 22 milyon dolar harcanmasını gerektiriyor mu?” sorusu da bunların başında geliyor.

Programın finansmanı 2012’de sonlandırılmış olmasına rağmen, eski direktörü, iki ay öncesine kadar programın sürdüğünü öne sürdü.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG