Erişilebilirlik

Pentagon’dan HIMARS Açıklaması


ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Türkiye’ye HIMARS (Yüksek Mobiliteli Topçu Radar Sistemleri) füze sisteminin gönderileceğini doğrulayarak, sistem üzerinde Türk yetkililerle çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

IŞİD’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik Ortak Görev Gücü’nde İstihbarat ve Operasyonlardan Sorumlu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Peter Gersten, Pentagon’da gazetecilere verdiği brifingde bir soru üzerine, “Bu, üzerinde çalışmakta olduğumuz yeni bir gelişme. Nasıl konuşlandırılacağına bakıyoruz ve (sistemin) nasıl işleyeceği konusunda da Türkiye’deki güçlü ortaklarımızla çok yakın biçimde çalışıyoruz” dedi.

HIMARS’ın “harika” bir sistem olduğunu belirten Gersten, “Menzili tam bizim istediğimiz noktaya kadar uzanacak ve hava unsurlarımızla kombinasyon halinde çalışacak” ifadesini kullandı.

Tümgeneral Gersten, Türk hükümetiyle koordinasyon halinde sistemi Türkiye’ye getireceklerini kaydederken, sistemin konumu, sayısı ve nasıl kullanılacağıyla ilgili ayrıntıları güvenlik gerekçesiyle şimdilik gizli tuttuklarını söyledi.

Peter Gersten ayrıca bir soru üzerine, iki farklı HIMARS sisteminin bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin Suriye’deki operasyonlara destek için Türkiye’de kullanılacağı, ikincisinin ise Irak’taki operasyonları destekleyeceği bilgisini verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Habertürk gazetesine verdiği demeçte, Amerika’nın gelecek ay Suriye sınırına HIMARS füze bataryaları yerleştireceğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG