Erişilebilirlik

Pentagon’dan Afrin Mesajı


Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, gerek Türkiye’nin olası Afrin operasyonuyla ilgili, gerekse koalisyonun Suriye'de 30 bin kişilik yeni bir sınır güvenlik gücü kurma planları konusunda Amerika’nın Sesi’ne açıklama yaptı.

Binbaşı Galloway, IŞİD’le mücadele koalisyonunun Afrin’de hiçbir unsurunun bulunmadığını zira o bölgede IŞİD’in olmadığını söyledi.

“Tüm tarafları gerilimi daha fazla tırmandırmaktan uzak tutmaya davet ediyoruz” diye konuşan Pentagon sözcüsü, Türkiye’nin güvenlik endişelerini çok ciddiye aldıklarını da vurguladı. Galloway, “Ne yaptığımız konusunda Türklere karşı çok şeffaf davranıyoruz ve Türk yetkililerle birçok seviyede iletişim halindeyiz” dedi.

Anadolu Ajansı bugün Galloway’in, Afrin'de bulunan PYD unsurlarına ilişkin, "Onları DEAŞ mücadele operasyonlarımızın parçası olarak kabul etmiyoruz. Onları desteklemiyoruz ve onlarla hiçbir işimiz yok" dediğini duyurmuştu.

AA muhabirine açıklama yapan koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon da, Türkiye'nin Afrin'e olası bir operasyonunda, koalisyonun oradaki PYD güçlerini destekleyip desteklemeyeceği sorusuna "Afrin operasyon alanımız değil. Başta Ebu Kemal'in Kuzeyi ve Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki alanlar olmak üzere, Orta Fırat Vadisi boyunca kalan ceplerde DEAŞ'ı yenmek üzere ortaklarımıza destek veriyoruz" yanıtını vermişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG